Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Er zijn er 7. Welke borstvorm heb jij?

Er zijn er 7. Welke borstvorm heb jij?

Er zijn er 7. Welke borstvorm heb jij?

Beha’s shoppen. Vind jij het leuk? Nou, wij niet zo, want maar zelden komen we thuis met een exemplaar dat écht goed zit. Een groot lingeriemerk uit San Francisco heeft onze borsten opgedeeld in zeven verschillende vormen, met de gedachte dat er voor elke borstvorm een passende beha bestaat. Het gaat dus niet alleen op cupmaat, maar ook om de vorm van je borsten. Als je weet welke vorm je hebt, is het makkelijker beha’s shoppen.

Volgens de experts bij het lingeriemerk moet je op drie belangrijke dingen letten als je een beha koopt:

1. Je borst moet lekker in de cup liggen. Hij moet er niet overheen vallen en er mag ook geen ruimte zijn tussen de cup en je borst.
2. Je behabandjes, die je elke maand opnieuw goed moet zetten, zouden niet van je schouders moeten glijden, maar ook niet in je huid snijden.
3. Je zou twee vingers onder je brede behaband op je rug moeten kunnen krijgen. Dan weet je dat je de juiste maat hebt. De beha moet lekker strak zitten op de meest losse stand van de haakjes. Op die manier kan de stof wat uitrekken en kun jij ‘m steeds wat strakker vastzetten.

breast_shape-dark-round1. Rond
Ronde borsten die zowel boven als onder vol zijn, hebben niet veel steun nodig. Je kunt waarschijnlijk een beha zonder beugels dragen.
borsteneastwest2. Oost-west
Heb jij redelijk kleine borsten die naar buiten wijzen? Wijzen je tepels naar buiten en zit er ruimte waar je decolleté hoort? Dan ben je een oost-westtype. Een T-shirtbeha helpt je een mooi silhouet te vormen; het brengt de borsten wat naar binnen.
borstensideset3. Side Set
Side set-borsten zijn wat voller dan de oost-westdames, maar vallen nog steeds iets naar buiten. Er is ook relatief veel ruimte tussen beide borsten. De beste beha voor deze borsten is een zogeheten plunge-beha. Die tilt de borsten op en naar binnen. Vallen je borsten vaak aan de zijkant uit je beha? Dat betekent dat je een cupmaatje groter nodig hebt.
borstenslender4. Tenger
Je hebt kleine, dunne borsten met naar beneden wijzende tepels. Een plunge-beha helpt je je borsten op te tillen en misschien wil je er ook wat vulling in doen.
borstenbellshape5. Klokvorm
Ietsjes slanker aan de bovenkant en vol aan de onderkant: je hebt een klokvorm te pakken. Omdat deze vrouwen toch vaak een wat vollere boezem hebben, heb je een stevige beha nodig die je flink wat ondersteuning biedt.
borstenasymmetrisch6. Asymmetrisch
Je bent niet alleen: bijna alle vrouwen hebben een borst die groter is dan de ander. Maar als het echt problematisch is, ga dan voor een beha waar je de vulling uit kunt halen. Dan laat je ‘m zitten aan de kant van je kleinere borst.
borstenteardrop7. Druppelvorm
Ronde borsten, maar iets minder vol aan de bovenkant? Je hebt het geluk een druppelvorm te hebben. Deze borsten passen makkelijk in elke behavorm, waardoor het behashoppen helemaal niet zo lastig is.

Illustraties: Third Love

Lees ook