Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Eibertjes tip: snoep

Eibertjes tip: snoep

Eibertjes tip: snoep

Als we trek hebben in iets zoets, dan doen we al snel een graai in de snoeppot. Voor velen is snoep dé guilty pleasure. Maar welk snoep kan je dan het beste eten? Eibertje geeft je tip!

Harde en zachte snoep

Het probleem met snoep is dat je snel de hele zak leeg eet. Kun je jezelf niet inhouden, koop dan geen snoep. Maar soms kun je nou eenmaal niet om de snoep heen. Het staat op tafel in bijvoorbeeld een wachtkamer of het wordt je aangeboden door vrienden, genoeg plekken waar de verleidelijke snoep opduikt. Probeer dan in ieder geval te letten op het soort snoep. Harde snoepjes kun je vaak beter nemen dan zachte snoepjes. Je doet er langer mee en daardoor eet je er ook minder van. Je hebt sneller een zak winegums leeg gegeten dan een zak lollies. Kleine verpakte zakjes snoep kunnen er ook voor zorgen dat je niet door blijft eten.

Drop

Drop is voor ons Nederlanders ook een zwaktepunt. Wij eten het meeste drop in de wereld, jaarlijks zo’n tien zakken per persoon. Dit is enorm veel, maar daardoor kunnen we er ook veel kilo’s mee besparen. Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer snoepjes en dus ook dropjes in de winkel me minder suiker, door gebruik van polyolen. Polyolen vallen net als suiker onder de koolhydraten en leveren daardoor nog steeds calorieën, maar vaak wel een stuk minder. Polyolen eindigen in de naam vaak op ‘ol’. Bekende voorbeelden hiervan zijn Maltitol en Sorbitol. Niet alleen de A-merken, maar ook de huismerken brengen steeds meer suikervrije snoep op de markt. Neem je dus een keer een snoepje dan kun je beter voor deze gaan.

boek-eibertje-klein-2Met haar vakkundige kennis ontleedt Eibertje van Halteren de samenstelling, voedingswaarde én ingrediënten van 500 supermarktproducten. Op overzichtelijke wijze laat ze je in haar boek ‘Eibertje kiest’ zien welke producten je juist wel en welke je beter niet kunt kiezen. Ze ontrafelt marketingtrucs, geeft handige tips en toont ons alle productinformatie die jij nodig hebt om een gezonde keuze te maken. Door slim te kiezen, kun je gemakkelijk duizenden calorieën per maand besparen.

Wil jij het boek ‘Eibertje kiest’ van Eibertje van Halteren bestellen? Ga dan naar Eibertjekiest.nl