Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Eibertjes tip: Candybars

Eibertjes tip: Candybars

Eibertjes tip: Candybars

Dat kleine verschillen in voedingswaarde kunnen zorgen voor een groot verschil in je gewicht en je gezondheid, blijkt wel bij de candybars. Candybars bevatten veel suiker en veel vet, waarvan voornamelijk de ongezonde verzadigde vetten. Ze zijn dus ongezond.

Voedingswaarden

Neem je toch een candybar let dan goed op de voedingswaarde. De voedingswaarde op candybars staan vaak aangegeven in 100 gram. Een candybar weegt eigenlijk nooit 100 gram en daardoor is de voedingswaarde vaak onrealistisch. De ene reep weegt 40 gram en de andere 110. Je hebt dus pas iets aan de voedingswaarde als je weet hoeveel de candybar weegt. Zo kun je beter een Bros kiezen dan een Mars. Pak je twee keer in de maand een Bros in plaats van een Mars dan bespaar je zo’n 120 suikerklontjes. Heb je moeite om candybars te laten liggen bedenk dan dat in een Mars al gauw zo’n 8 suikerklontjes zitten. 8 suikerklontjes, die er een stuk sneller in gaan dan af. Je kunt ook kiezen voor een mueslireep. Houd dan wel in de gaten hoeveel suikers hierin zitten. In de een zit meer suiker dan de ander.

Het beste kun je de candybars laten liggen, maar kun je ze niet weerstaan. Kies dan voor de kleinste. Bijna alle repen zijn al in mini te verkrijgen.