Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Eibertje over verantwoord snoepen

Eibertje over verantwoord snoepen

Eibertje over verantwoord snoepen

Natuurlijk, we weten allemaal dat fruit en groenten snacks het beste zijn. Het zorgt niet alleen voor minder suiker en meer vitamines, maar ook meer vezels en daardoor heb je minder snel trek in een andere snack. Maar soms heb je wel eens zin in iets anders dan het gezonde fruit, maar je wilt niet teveel aankomen. Wij Nederlanders eten veel snoep. Zo eten we gemiddeld zo’n tien zakken drop per jaar!  Snoep bevat veel suikers, niet alleen slecht voor je tanden, maar ook voor de kilo’s. Gelukkig zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten bij het kiezen van het juiste snoepje. Allereerst is het belangrijk dat je niet teveel eet. Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Als je een doos winegums op schoot hebt is het moeilijk om ze te laten staan. Je kunt dan ook het beste kiezen voor harde snoepsoorten. Harde snoepjes kun je op zuigen en gaan langer mee. Je pakt er daardoor ook minder van. Neem een harde lollie in plaats van een zak spek.

Er zijn ook steeds meer suikervrije snoepjes op de markt. In deze snoep zijn de suikers vervangen door polyolen. Polyolen eindigen van op de letters  -ol, zoals bijvoorbeeld sorbitol en maltitol. Polyolen vallen net als suiker onder de koolhydraten en koolhydraten leveren calorieën. Wel is het zo dat de polyolen een stuk minder koolhydraten en daardoor calorieën leveren dan suiker en daardoor kunnen ze je kilo’s besparen.

Maar helaas snoep blijft snoep. Je moet het wel echt zien als iets extra’s. Een klein snoepje bevat vaak al één suikerklontje. Je hebt het sneller op dan dat je het eraf beweegt. Je moet je dan ook afvragen of het jou waard is om een paar uur te moeten sporten om een zakje snoep te eten.

Ook harde snoepjes bestaan bijna alleen uit suiker. Het enige voordeel is dat je er langer over doet om ze op te eten en daardoor ook minder snoep eet. Eet je ook de harde snoepjes door, dan maakt het vrij weinig verschil.

Voorbeelden van harde snoepjes zijn:

– Napoleon: Verkrijgbaar in verschillende soorten, zoals:l zwart wit kogels, drop, lemon en fruitmix kogels.
-Lollies, zoals chupa chups (nu ook suikervrij te koop)
– Wijnballen
– Boterwafeltjes
– Oud Hollandse Framboosjes
– Haagsche hopjes
– Zuurtjes
– Rang harde snoepjes

Hou je niet van harde snoep, maar wil je niet teveel dooreten? Dan kan kauwgom je ook helpen.