Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Eibertje over chocoladerepen

Eibertje over chocoladerepen

Eibertje over chocoladerepen

Aan het einde van de werkdag hebben veel mensen nog zin in een lekkere snack. Het is daarbij zeer verleidelijk om een snack uit de automaat te halen. Probeer dit toch niet te doen. De snacks in deze automaten zitten vol suiker en vet. Je hebt ze snel op en de kilo’s erbij. Zonde. Tegenwoordig zijn er steeds meer gezonde snackautomaten te verkrijgen. Regel op je werk dat deze automaten geplaatst worden in plaats van de ongezonde vette snack automaten. Zo kom je ook minder in de verleiding en maak je sneller een gezonde keuze.

Kun je toch echt niet om de ongezonde snack heen? Bedenk dan wel dat je al gauw zo’n 7 suikerklontjes per reep eet.

Een suikerklontje per dag teveel kan er al voor zorgen dat je na een jaar een kilo erbij krijgt. Besparen op deze snacks kan je dus veel voordeel opleveren.

Wil je toch gaan voor een reep uit het automaat in de bedrijfskantine? Ook daar vind je een grote verscheidenheid aan calorieën. In een Mars zitten bijvoorbeeld acht suikerklontjes. Deze reep zit vol suiker. Een Bounty bevat daarentegen zeven suikerklontjes, maar telt daarnaast veel vet. Een Bounty komt daarmee op 280 calorieën. Het blijven natuurlijk snacks met veel extra vetten en suikers, maar wil je voor de minst slechte repen gaan, kies dan voor een Bros of Balisto. Een Bros bevat drie suikerklontjes en, zoals de naam al zegt: deze reep is redelijk luchtig.

Ook heb je steeds meer chocoladerepen op de markt met polyolen. Suiker wordt dan uit de reep gehaald en vervangen door polyolen, zoals maltitol. Polyolen vallen net als suiker onder de koolhydraten. Het is dus niet zo dat ze helemaal geen calorieën meer leveren, maar vaak wel een heel stuk minder. Cereal heeft repen op de markt die minder suiker en calorieën gebruiken door het gebruik van polyolen. Deze repen vind je bij het gezondheidsvak in de supermarkt. Door deze reep te nemen in plaats van een gemiddelde reep kun je dus veel suiker besparen. Bedenk wel dat het nog steeds een extra is, dus neem het niet te vaak. Neem je een chocoladereep mee naar je werk? Deel hem dan uit.  Zo bepaal jij zelf de portie en eet je niet onnodig veel.

 

eibertje-kiestNa het succesvolle eerste boek duikt Eibertje opnieuw de supermarkt in op zoek naar de betere supermarktproducten. Etiketten van nieuwe producten worden ontcijferd, onderzocht en vergeleken. Van ontbijtgranen tot smoothies en van popcorn tot kant- en klaarmaaltijden. Hoeveel suikerklontjes bevat jouw favoriete ijsje? Hoelang moet je hardlopen om een saucijzenbroodje te verbranden. Hoe weersta je de verleidingen in de supermarkt? Zijn superfoods echt zo gezond en hoe zit dat met groenten en fruit? Eibertje verduidelijkt en geeft alle informatie die nodig is om gezonde keuzes te maken.