Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Eibertje in de supermarkt

Eibertje in de supermarkt

Eibertje in de supermarkt

Weet jij waar je op moet letten in de supermarkt? Er staan immers zoveel producten en het is soms zo chaotisch. Dan denk je bij jezelf: ‘Welke moet ik kiezen?’ Eibertje geeft je tips. 

Week 1: In de supermarkt

  • Dat de duurdere producten op ooghoogte staan, weten de meeste wel. Tegenwoordig zie je ook steeds vaker de huismerken op ooghoogte. Deze producten worden sneller meegenomen en er is daardoor ook meer aan te   Een uitzondering is bij de kinderproducten. Deze staan vaak op ooghoogte van de kinderen.
  • Bij binnenkomst in de supermarkt zie je vaak als eerste de groenten en fruit. Wat qua inkopen erg onlogisch is. Zo komt het onderin je mandje, maar groenten en fruit is zeer kwetsbaar en dat is dus niet handig. Waarom ligt het dan niet achterin de winkel? Het blijkt dat als je eerst een gezond product koopt, je daarna minder moeite hebt om er een ongezond product bij te leggen.
  • Verse geuren helpen niet alleen bij een huis verkopen, maar ook bij producten in de supermarkt. Vaak ruik je de lekkere koek en broodgeuren door de hele winkel heen. Het heeft een grote invloed op je koopgedrag. Het brood achterin de winkel leidt je langs alle schappen richting het koek en gebak. Het wekt je eetlust op en met trek door een supermarkt lopen betekent extra producten in je mandje.
  • Let op producten die op de kop van het schap staan en in de aanbieding zijn. Helaas kun je de aanbieding en de voedingswaarde zo moeilijk vergelijken met de vergelijkbare producten uit het schap. Je weet zo dus niet hoeveel goedkoper een product daadwerkelijk is. Vergelijk de aanbieding dus goed met de concurrerende producten.
  • Wil je afvallen let dan goed op de aanbieding ‘twee voor de prijs van één’. Heb je dit product echt nodig en nog beter, heb je dit tweede product echt nodig? Als het een ongezond product is, is de kans groot dat je het opeet . Zonde. Geld weg, kilo’s erbij.
  • Wil je veilig boodschappen doen? Pak dan een mandje in plaats van een kar, maak een lijstje en hou je hieraan, reken zelf je boodschappen af. Zo bespaar je niet alleen geld, maar ook veel calorieën. Meer tips voor slank boodschappen doen vind je in het nieuwe boek Eibertje Kiest meer…