Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Eens of oneens? ‘Je baby moet je geen kant-en-klare potjes geven, je kookt toch ook voor jezelf?’

Eens of oneens? ‘Je baby moet je geen kant-en-klare potjes geven, je kookt toch ook voor jezelf?’

Health
Eens of oneens? ‘Je baby moet je geen kant-en-klare potjes geven, je kookt toch ook voor jezelf?’

Iedere week plaatsen we een stelling op Facebook en Instagram, omdat we benieuwd zijn hoe jullie over bepaalde dingen denken. Deze week: ‘Je baby zou je geen kant-en-klare potjes moeten geven, maar verse maaltijden. Je kookt toch ook voor jezelf?’

Kant-en-klare potjes voor je baby

We verzamelden jullie meningen over deze stelling. Hoe denk jij erover? Klik hier om mee te praten!

Barbet: Don’t judge another mother. Nieuwe moeders hebben het al zwaar genoeg zonder de handleiding.. Laat ieder lekker zijn eigen ding bepalen zonder commentaar van anderen.

Maaike: Ik wisselde bij mijn kids af. Aten wij een keer iets wat niet de blender in ging (sushi bijvoorbeeld), dan gaven we gewoon een potje. Met dagje weg of onderweg is zo’n potje ook prima. Als ik pizza at, kwam die uit de diepvries… nog slechter dan een potje Olvarit vermoed ik zo. Verder alle maaltijden in de blender en mee laten eten, maar een potje kan zeker wel.

Nisa: Ik denk dat zolang een baby eten krijgt dat voldoende voedingsstoffen bevat, het geen donder uitmaakt hoé je dit geeft. Zolang dat buikje maar goed gevuld wordt, toch?

Anne: Je geeft ze dat waar jij je prettig bij voelt, of dat borstvoeding of flesvoeding is, vers gemaakt eten of een potje. Jij bent de moeder, dus jij beslist. Punt.

Wendy: Weleens een potje, maar meestal vers. Maar soms is dat potje lekker makkelijk! Je haalt voor jezelf toch ook weleens kant-en-klare maaltijden? Intussen zestien en dertien jaar oud en perfect gezond hoor!

Merel: Ja, ga voor zo vers en gezond mogelijk. Beter dan die lang houdbare potjes… het is een kleine moeite.

Kirsten: Ik kook voor mezelf ook echt niet altijd vers hoor… zeker ook handig als de baby plots grote honger heeft of er op verplaatsing gegeten wordt. Ik ben altijd voor afwisseling gegaan, maar uiteindelijk denk ik dat naar de huidige standaarden weinig slecht is voor je kind.

Lees ook
Eens of oneens? ‘Net als het niet-handenschudden houd ik me gewoon aan het mondkapjesadvies’

Lisanne: Bij onze jongste wisselen we af. Thuis eet ze vers zo op, op de opvang wil ze niet dus krijgt ze een potje (dat gaat wel goed). De oudste wilde alleen maar een potje. Vers eten kwam er echt niet in bij hem. We hebben daar nooit moeilijk over gedaan. Hij was bijna twee jaar toen hij gewoon mee ging eten.

Yvonne: Ik heb bij alle drie mijn dochters zelf gekookt, speciaal kookboek voor baby’s gekocht voor hele leuke ideeën. Potjes waren alleen voor de eerste paar weken dat ze groenten aten, om te wennen en de kleine hoeveelheden die ze toen aten. En eventueel voor op vakantie.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Shoppen is altijd een goed idee