Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Een tweede kind: ‘Maar ik ben absoluut geen babymoeder’

Een tweede kind: ‘Maar ik ben absoluut geen babymoeder’

Een tweede kind: ‘Maar ik ben absoluut geen babymoeder’

Elke zondag zetten we een populair topic – voor en door moeders of zwangeren– van het VIVA-forum in de schijnwerpers. Deze week: wat als je graag nog een kindje wil, maar de babytijd niet leuk vindt?  Ook meepraten? Deel je ervaring in het topic of ga naar de pijlers Kinderen of Zwanger.

De dochter van forummer Mywickedlife is anderhalf, en zij en haar man zijn toe aan een tweede kindje. Ze vindt dit spannend, want ze is absoluut geen babymoeder. De babytijd van haar dochter vond ze erg zwaar en ze wist niet hoe snel ze weer moest gaan werken. De dreumestijd vindt ze ook niet makkelijk, maar wel veel leuker en relaxter dan de babyfase. Ze vraagt zich af of anderen met hetzelfde probleem zitten en survivaltips hebben.

Elein “Ik ben geen babymoeder, en ben na zes weken weer vijftig procent gaan werken. Die andere helft kon ik uitsmeren over een langere periode. Mijn partner nam ondertussen ouderschapsverlof op. Accepteer dat het voor jou niet de leukste tijd is en dat het vanzelf een dreumes wordt.”

Pieps 2016: “Heel herkenbaar. Je moet ook geluk hebben. Ik had twee makkelijke baby’s en vond het helemaal niet zwaar, maar toen kwam de derde, en jeetje: het is zo zwaar met hem.”

Eze: “Geen babymoeder zijn lijkt me overkomelijk. Maar over de dreumestijd klink je ook niet erg enthousiast. Je lijkt het vooral erg zwaar te vinden. Wil je echt een tweede kind?”

Lorelai: “Ik herken je gevoel. Zorg dat je verwachtingen laag zijn. Ik ging ervanuit dat mijn leven een jaar lang op hold zou staan en ik pas na maanden weer eens zou lachen. Toen de baby er was viel dat best mee. De babytijd is maar een korte periode op een mensenleven.”

Ana_Isabel_: “Dat je geen babymoeder bent, zegt niks over de liefde voor jouw kind of je kwaliteiten als moeder. Wie weet krijg je een heel makkelijke baby. Of niet, maar die fase gaat ook weer over. Neem het zoals het komt, stressen heeft geen zin. Ze blijven echt niet klein.”

Sugarmiss: “Je gaat er nu vanuit dat het steeds leuker wordt. Het is nog maar de vraag hoe je de kleutertijd en andere fases gaat ervaren. De baby- en peutertijd zijn de belangrijkste fases in het leven, als het goed is vindt daar de hechting plaats. Als dat mis gaat kan dat levenslange gevolgen hebben, daar kun je niet zomaar aan voorbij gaan. Ze zijn er niet alleen voor jouw gezelschap, ze hebben je nodig.”

Lees ook:

Het sexleven als moeder: ‘Zit ik eindelijk op de bank, begint mijn man aan me te plukken’
De schoolkeuze van je kind: ‘Een klas vol allochtone kinderen vind ik lastig’
Huisje, boompje, beestje en ongepland zwanger: ‘Alles in mijn lichaam schreeuwt nee’
Domme opmerkingen tijdens de zwangerschap
Hoe stel je grenzen aan de vriendjes van je kind?
Is 40+ te oud voor een baby?
Opvoeden: je gezicht in de plooi houden kan knap lastig zijn
De peuterpuberteit: zo deal je ermee
Bevallingstaboes: dát hadden ze niet verteld
Goed bevallen: aanraders voor in de ziekenhuistas

 

Wil je niets meer missen van VIVA Mama? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 4 nummers voor maar €9,95 of 8 nummers voor €19,95.