Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Om deze 4 redenen is het verstandig om een glas water te drinken voor het slapengaan

Om deze 4 redenen is het verstandig om een glas water te drinken voor het slapengaan

Om deze 4 redenen is het verstandig om een glas water te drinken voor het slapengaan

Je lichaam hydrateren is erg belangrijk, maar wist je ook dat het verstandig is om een glas water te drinken voor het slapengaan. Het drinken van water voor het slapen gaan heeft positief effect op je gezondheid, lees mee wat het voor jou kan betekenen.

Dit zijn de belangrijkste voordelen:

1. Hydrateren

Overdag ga je regelmatig naar de wc en stoot je lichaam zweet uit. Dit zorgt ervoor dat je gedurende de dag veel vocht uit je lichaam verliest. Het is belangrijk om dit vocht s’ avonds weer aan te vullen. Dit kun je doen door voor het slapengaan een glas water te drinken. Je lichaam kan alleen goed zijn werk doen als het goed gehydrateerd is. Tijdens het slapen hoeft je lichaam fysiek niet hard te werken en daarom verliest het s’ nachts ook minder vocht. Een glas water voor het slapen houd je vochtbalans goed op pijl.

2. Calorieën verbranden

Water is de perfecte, natuurlijke calorieverbrander. Water drinken verhoogt het metabolisme. Het lichaam warmt het water op en daar heeft het lichaam energie voor nodig. Op het moment dat het lichaam het water opwarmt verbrandt het extra calorieën. Tijdens het slapen krijg je geen calorieën binnen, maar is je lichaam wel calorieën aan het verbranden.

Lees ook
Sporten vlak voordat je gaat slapen, is dat nou verstandig?

3. Water drinken is goed voor je nachtrust

Vitaminen, voedingsstoffen en mineralen worden in je lichaam op pijl gehouden door het drinken van water. Hormonen, energie, spieren en gewrichten blijven beter in balans als je voor het slapengaan een glas water drinkt. Het lichaam kan hierdoor beter ontspannen en zo sta je de volgende ochtend veel frisser en met een uitgerust gevoel op.

4. Afvoeren van afvalstoffen

Om alle afvalstoffen goed af te voeren (via urine) is het belangrijk dat je genoeg vocht binnenkrijgt. Dit betekent ook dat je door de dag heen genoeg water moet drinken. Drink voor je gaat slapen een glas water en je zult zien dat je de volgende dag een stuk meer energie hebt.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Margriet | Beeld: Getty Images