Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Lipstick op je hand testen? Niet doen!

Lipstick op je hand testen? Niet doen!

Lipstick op je hand testen? Niet doen!

lippen

Hoe test jij de kleur van je nieuwe lipstick voor je hem koopt? Doe jij dat ook op de rug van je hand? Je maakt een aantal strepen en kiest vervolgens de kleur die het meest in de buurt komt het perfecte kersenrood waar je al weken naar op zoek bent. Je hebt vast wel gemerkt dat als je lippenstift vervolgens thuis opdoet er een heel andere kleur op je lippen terechtkomt. Hoe voorkom je deze miskoop?

Rae Morris, visagiste van celebrities en voor bekende modebladen, geeft in Harper’s Bazaar de perfecte tip. Volgens de visagiste heeft de ondertoon van je lippen niks met de ondertoon van de bovenkant van je handen te maken. Als je ze voor de grap naast elkaar houdt, is dat ook eigenlijk wel pretty damn obvious. De meeste lippen hebben een blauw-rode ondertoon die je in de rug van je hand niet terug vindt.

Beter is om vanaf nu je vingertoppen gebruiken om je lipstick op te testen, die hebben namelijk dezelfde blauw-rode ondertoon. Daarom krijgen sommige mensen ook als het heel koud is blauwe lippen en, juist, blauwe vingers.

De visagiste adviseert verder nog om slechts één keer met de lippenstift te vegen en aan de hand daarvan te bepalen of je de kleur goed vindt. Lijkt ons sowieso beter, vingerverven zijn we immers inmiddels te oud voor.

Voor de liefhebbers van nude-lipstick heeft Morris ook nog deze gouden tip: neem een tint lichter of donkerder dan je eigen huidskleur. Als je exact de kleur van je gezicht gebruikt, zal je er flets uit zien. Test de nude-lippenstift ook eerst op je vingertoppen en hou vervolgens je vinger naast je lippen om te keuren.

 

Lees ook:

De perfecte rode lippen

Zo wordt lippenstift gemaakt

Tips voor stralend witte tanden