Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Zorgt een duurdere zonnebril ook écht voor een betere bescherming voor je ogen of niet?

Zorgt een duurdere zonnebril ook écht voor een betere bescherming voor je ogen of niet?

Zorgt een duurdere zonnebril ook écht voor een betere bescherming voor je ogen of niet?

Even, hóé lekker is het dat de zon zich na een kletsnatte lente ein-de-lijk weer dagelijks laat zien? De deur uitgaan zonder je ingesmeerd te hebben, is de laatste dagen dan ook geen optie en ook een zonnebril is geen overbodige luxe. Het zomerse accessoire kun je in allerlei prijscategorieën kopen. Zo vind je ze al voor een eurootje of vijf, maar moet je er soms ook dieper voor in de buidel tasten omdat ze zo’n tien keer duurder zijn. Maar zijn die duurdere exemplaren ook echt beter voor je ogen?

Beschermt een duurdere zonnebril je ogen beter?

We weten hoe belangrijk het is om zonnebrandcrème te smeren, maar een zonnebril dragen is minstens zo belangrijk om je ogen te beschermen. Maar voor een zonnebril geldt niet dat een duurder exemplaar per definitie ook beter is voor je ogen.

CE-logo

Waar je op moet letten als je een nieuwe zonnebril aanschaft? Dat is niet de prijs, maar de aanwezigheid van een CE-logo. Als die erop zit, betekent het dat de bril 100 procent beschermt tegen schadelijk UV-licht. Je kunt het logootje doorgaans vinden op het pootje van de bril.

Lees ook
Waarom je beter geen normale zonnebrandcrème voor je gezicht kunt gebruiken

Langer houdbaar

Toch kun je de prijs van de zonnebril niet helemaal negeren als het op de bescherming van je ogen aankomt. Zo zou een goedkoper exemplaar minder lang beschermen tegen schadelijke UV-stralen; ongeveer een jaar na aankoop zou zo’n goedkoop exemplaar aan vervanging toe zijn. Een dure zonnebril zou je daarentegen een leven lang je ogen beschermen tegen de zon. Maar let op: wanneer de glazen vaak blootgesteld worden aan de zon, gaat de bescherming wel iets achteruit. Maar ach, da’s weer een goede reden om een nieuwe aan te schaffen, toch?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: HLN.be | Beeld: Sanne Tulp voor Flair