Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Droom je plots vaak over spinnen? Dan heeft dat dít te betekenen

Droom je plots vaak over spinnen? Dan heeft dat dít te betekenen

Droom je plots vaak over spinnen? Dan heeft dat dít te betekenen

Word je plots ‘s nachts geteisterd door dromen over spinnen die je achtervolgen alsof je in het bos van Hagrid bent beland? (Harry Potter fans, holla). Dan is dat niet zomaar, want het heeft namelijk veel te zeggen over de staat waarin je verkeert. 

Als je over spinnen droomt, kan het zijn dat je brein je een waarschuwing stuurt voor lastige situaties die je in het verschiet hebt. Maar volgens droomanalist Jane Teresa Anderson, hangt de symboliek van de spin in je droom af van je persoonlijke associaties met spinnen.

Ervaringen verwerken

Aan The Cut vertelt ze: ‘Ik zie dromen als het verwerken van je bewuste en onbewuste ervaringen van de dag. Het is een soort manier waarmee je dingen probeert te plaatsen of begrijpen. Tegelijkertijd plaatst het die informatie ook in de context van je persoonlijke geschiedenis met het onderwerp waarover je droomt.’

Daarom hangt de betekenis van een spin in je droom volgens Andersom dan ook af van je persoonlijke ervaring met spinnen. Ben je als de dood voor de achtpotige insecten en spring je nog net niet op de bank als je er eentje ziet, dan kan je deze angstige gevoelens sterk ervaren in je droom.

In dat geval kan dromen over een spin ‘symboliek zijn voor angsten of onzekerheden die je in je leven tegenkomt’, verklaart de droomanalist. ‘Hierbij gaat het vooral om onverwachte enge dingen in het leven, aangezien mensen spinnen voornamelijk zien als beestjes die plots verschijnen en je erg laten schrikken’, verklaart ze.

Lees ook:

Stikt het van de spinnen in huis? Dit is waarom je ze nu zoveel ziet

Verschillende dromen verklaard

Droom je over een spin in een web? Dan kan dit volgens Anderson wijzen op het gevoel dat je vastloopt in je leven. Droom je over een spin je heeft gevangen zoals het doet met een vliegje? ‘Vraag jezelf dan af: “Waar heb ik de afgelopen dagen het gevoel gehad dat ik volledig ten prooi ben gevallen aan iets?’, gaat ze verder. Haar visie zegt dat je in dit geval eens van een afstandje naar je leven moet kijken om te zien op welk gebied je tegengehouden wordt.
En droom je over gebeten worden door een vogelspin? ‘Dit kan betrekking hebben op de afgelopen dagen, waarin je voelde dat je daadwerkelijk in contact kwam met een pijnlijk gevoel over iets’, meent Anderson. En droom je sinds de opmars van het coronavirus al helemáál veel over spinnen? Ook dat is te verklaren; het virus is als een spin: je ziet het niet direct, maar het is er wel. Want ook het verwerken van de zorgen over Covid-19 gebeurt in je dromen.
Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.
Bron:  The Cut| Beeld: Getty