Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Droom je wel eens dat je naakt bent? Dit is wat het betekent

Droom je wel eens dat je naakt bent? Dit is wat het betekent

Droom je wel eens dat je naakt bent? Dit is wat het betekent

We dromen allemaal wel eens over enge slangen of over die ene ex waar je eigenlijk nog niet overheen bent. Rare dromen hebben we namelijk allemaal wel eens. Maar het allerergste zijn de dromen waarin je naakt bent in het openbaar. Wat betekent het eigenlijk als je deze droom vaak hebt?

Volgens droomexpert Lauri Loewenberg heeft dit meerdere betekenissen.

1. Schamen

Je gevoelens tijdens een droom vertellen veel over wat deze voor jou kunnen betekenen. Vaak zorgen dit soort dromen ervoor dat we ons toch een beetje ongemakkelijk voelen. Deze dromen komen vaak voor als je je veel zorgen maakt over hoe anderen  je zien. Als je deze droom hebt gehad moet je je volgens Loewenberg afvragen wat de oorzaak hiervan is. Wat de reden is dat je niet gezien wilt worden? Wat speelt er in je leven dat je je op dit moment zo voelt? Misschien heb je wel een belangrijke sollicitatie binnenkort of ga je je schoonouders voor het eerst ontmoeten.

2. Het maakt jou niet uit

Heb je eigenlijk helemaal geen probleem met dromen over naakt zijn? Voel je je er zelf misschien wel een beetje comfortabel bij? Loewenberg geeft aan dat dit te maken met het feit dat je jezelf in je echte leven ergens voor moet openstellen, eerlijk moet zijn. Deze dromen gaan dan meestal ook over eerlijkheid en openheid. Volgens de droomexpert hoef je je dan ook niet meer te schuilen. Je hebt al een doorbraak gemaakt in je leven.

3. Het maakt niemand uit

In de meeste gevallen zijn de dromers vaak degene die in paniek raken omdat ze naakt zijn. Terwijl de mensen in jou droom het vaak niks uitmaakt of je naakt bent. Of ze hebben het simpelweg gewoon niet door. Als jij dit ook hebt in jouw dromen, dan is het waarschijnlijk je onderbewustzijn. Deze wil je laten weten dat hetgeen waar jij je zo druk om maakt of bang voor bent eigenlijk helemaal niet zo erg is. De enige die zich er druk om maakt ben je waarschijnlijk zelf.

4. Een ander naakt

Was jij niet degene die naakt was in je droom, maar was het iemand anders? Probeer je te herinneren wie deze persoon was. Als deze persoon iemand is die dicht bij je staat in het echte leven, bijvoorbeeld je vader of je beste vriendin, kan het volgens Loewenberg namelijk zo zijn dat deze persoon door een moeilijke situatie heen gaat en dit onlangs nog aan je heeft duidelijk gemaakt.

Is het iemand die je niet bekend voor komt? Dan kan het zijn dat deze persoon voor jezelf staat. Waarschijnlijk omdat je denkt iemand een oordeel over je heeft of omdat je je schaamt over iets.

Lees ook
Onrustige dromen vlak voor ongesteldheid? Dat komt hierdoor

5. Gedeeltelijk naakt

Loewenberg laat weten dat details altijd heel belangrijk zijn in je dromen. Het is dus belangrijk om te herinneren welk specifiek deel van je lichaam naakt was. Had je in je droom een ontbloot bovenlijf? Dan betekent het meestal dat je ergens mee rondloopt en dit heel graag kwijt wilt.

Of had je in je droom geen broek aan? Dat betekent juist dat je op dit moment in je leven erg kwetsbaar bent en geen controle hebt over je leven. Volgens Loewenberg zou het ook nog kunnen betekenen dat je bent betrapt en je jezelf daarover schaamt.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Bron: Mind Body Green | Beeld: Pexels