Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Last van droge handen? Met deze tips kom je van je ‘schuurpapier-handen’ af

Last van droge handen? Met deze tips kom je van je ‘schuurpapier-handen’ af

Last van droge handen? Met deze tips kom je van je ‘schuurpapier-handen’ af

Je herkent het vast wel. Na vaak je handen wast of tijdens de koude maanden, voelen je handen net aan als schuurpapier. Hoe langer je daar niks aan doet, hoe meer pijn het gaat doen. Met deze tips hoef je daar geen zorgen meer over te maken.

Smeren die handel

Door water krijg je snel droge handen. Dat heb je vast gemerkt als jij veel je handen wast. Probeer de volgende keer na het wassen van je handen, meteen even je handen in te vetten. Smeer ze in met hydraterende handcréme en voilà. Je kan er weer tegen aan. Zo drogen je handen niet uit.

Velletjes

Zijn je handen niet alleen droog, maar hebben ze ook velletjes? Dan kan je het best gaan scrubben. Gebruik wel een scrub speciaal voor je handen. Andere scrubben kunnen wat grof zijn en dan maak je je handen juist kapot. Handscrub is fijner voor je handen. Het verwijdert de dode huidcellen en daardoor gaan de velletjes ook weg.

Lees ook
Zo hoor je je haar te verzorgen met kokosolie

Kloven in je handen

Kloven in je handen, zijn opengebarsten stukjes huid en is ook een gevolg van droge handen. Door te lang droge handen te hebben, ontstaan er kloven. Doordat je handen te droog zijn is je huid minder rekbaar en elastisch. Kloven kunnen flink pijn doen. Houd je handen dus goed vet met handcréme. Anders gaat je huid diep scheuren.

Nagelriemen

Nagelriemen vergeten mensen vaak, maar dit is ook een belangrijk onderdeel van je handen. Daarom een goede reden om je nagelriemen te verzorgen. Dit doe je door ze in een nagelbadje te weken. Smeer ze in met nagelolie en duw ze zachtjes terug. Nagelriemen namelijk houden infecties en bacteriën tegen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Vriendin | beeld: GettyImages