Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Door tepelstimulatie kun je de bevalling opwekken

Door tepelstimulatie kun je de bevalling opwekken

Door tepelstimulatie kun je de bevalling opwekken

Ja, het is echt waar! Door tepelstimulatie kan de bevalling worden opgewekt. Door de tepels te stimuleren, wordt er een bepaald hormoon aangemaakt. Daarover lees je meer hieronder. 

Je kan door tepelstimulatie een orgasme krijgen, maar het kan de bevalling ook opwekken. Klinkt te bizar voor woorden, maar het is een fijne natuurlijke truc, inplaats van weeënopwekkers.

De stimulatie

Simpel uitgelegd, is tepelstimulatie je tepels laten masseren of laten zuigen. Hiermee stimuleer je de tepels en wordt er oxytocine aangemaakt. Dit hormoon heeft verschillende functies voor het lichaam. Het zorgt voor tot stand brengen van relaties en opwinding. Oxytocine noemen ze ook wel het liefdeshormoon. Wat goed gebruikt kan worden bij een bevalling. Maar hoe kan het dat de bevalling door oxytocine sneller gaat?

Lees ook:
Nee, je bent niet de enige: 5 dingen die élke net bevallen moeder vergeet

Sneller bevallen

Oxytocine helpt dus bij relaties en opwinding, maar ook bij baarmoederkrampen bij de bevalling. Het kan de krampen sneller op gang laten komen en ook laten blijven. Als het kind op de wereld is, dan blijven de krampen nog even. Dit zorgt ervoor dat de originele vorm van de baarmoeder weer terug komt. Je kan tepelstimulatie alleen toepassen, wanneer de vrouw 40 weken overtijd zwanger is. Ook moet je het eerst bespreken met je dokter. Zo weet je zeker of de baby er ook klaar voor is. Heb je toestemming van de dokter? Maak er dan een leuke avond van met je partner en wie weet, komt je baby de volgende dag al.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Vriendin | beeld: GettyImages