Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Dit zijn de voordelen van het kijken naar een enge film of serie

Dit zijn de voordelen van het kijken naar een enge film of serie

Health
Dit zijn de voordelen van het kijken naar een enge film of serie

Ook al ga je vanavond Halloween misschien niet echt vieren, een enge film past wel bij deze griezel-feestdag. Maar is het eigenlijk wel goed voor je gezondheid om zo te schrikken van een angstwekkende scène? 

Lees ook: Halloween must-have: Primark komt met geweldige Disney kostuums

Om dit te kunnen analyseren nodigden onderzoekers aan de Universiteit van Westminster tien mensen uit om naar tien verschillende enge films te kijken. Daarbij werd hun hartslag, zuurstofopname en uitstoot van koolstofdioxide opgemeten. Uit deze test kwam ook dat The Shining als ultieme horrorfilm werd gezien.

Calorieën verbranden
En wat blijkt nu? Je verbrandt tijdens een griezelfilm wel 184 calorieën als je ergens van schrikt. Dit komt doordat een stressvolle situatie zorgt dat er adrenaline vrij komt in het lichaam. Wanneer je heel angstig wordt van een bepaalde scène, activeert je lichaam een soort vluchtrespons door calorieën te verbruiken. Zo zou je snel kunnen wegrennen, mocht dat nodig zijn.

Immuunsysteem
Daarnaast wijst onderzoek van de Britse Universiteit van Coventry uit dat zelfs je immuunfunctie tijdelijk kan verbeteren door het kijken van een horrorfilm. Je lichaam maakt namelijk meer zieke- en infectiebestrijdende witte bloedcellen aan. Ook geeft sociologe Margee Kerr aan: ‘Mensen voelen zich even minder angstig, minder gefrustreerd en gelukkiger tijdens het kijken van dergelijke films. Maar dat is alleen het geval als mensen vrijwillig willen griezelen. Wie niet graag bang wordt gemaakt, haalt er geen voordeel uit.’

Kinderen
Samen met je kinderen een avondje griezelen? Kijk dan wel uit. Een onderzoek aan de Universiteit van Michigan toonde aan dat een negatieve ervaring van een film nog lang mee kan blijven spelen. Zo’n 26 procent van de ondervraagde studenten gaven namelijk aan nog steeds overblijfselen van deze ervaring te hebben. Oei!

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome

Bron: Het Nieuwsblad | Beeld: Shutterstock

Shoppen is altijd een goed idee