Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > 7 dingen die je niet wist over je kont

7 dingen die je niet wist over je kont

7 dingen die je niet wist over je kont

billen

Het is het lichaamsdeel waar we het meest op hebben aan te merken: onze kont. Te groot, te klein, te plat, te breed. Sommige vrouwen willen een klein wipkontje, anderen dromen juist van model-Kim Kardashian. Hoe jij er ook over denkt, dit wist je nog niet over je kont.

 

1. De spieren in je achterwerk zijn de grootste van je hele lijf

Zelfs als je kont ieniemini is, de spieren in je kont moeten zowat je hele torso recht houden. Geen wonder dus dat deze spieren ijzersterk zijn. Wist je trouwens dat hoe sterker je kontspieren zijn, hoe hoger je kan springen? Jep! Opstaan en proberen woman!

 

2. Je loopt makkelijker een alcoholvergiftiging op via je kont dan via je mond

Een butt chugger, heet zoiets in het Engels. Een wat? Iemand die alcohol in zijn achterwerk giet, met als doel snel dronken worden. (Wie bedenkt zoiets, really?) Op die manier wordt de alcohol sneller in je bloed opgenomen en word je dus sneller ladderzat. Je maag en lever kunnen hun werk immers niet doen, dus je lijf gaat sneller in overdrive. Lees: je belandt al snel met een alcoholvergifting op de spoedafdeling van het ziekenhuis. Ons advies? Don’t try this at home, kiddos.

 

3. Er is een reden dat jouw kont groter is dan die van je vriend

Onze bips is onze eerste opslagplek voor vet, daar zorgt oestrogeen voor. Mannen, daarentegen, slaan hun vet makkelijker op rond hun buik. Bierbuikje versus wijnbillen, dus. Hoewel wij ook mannen kennen met behoorlijk stevige bierbillen..

 

4. Je kan huidkanker krijgen op je kont. Zelfs als die nog nooit het zonlicht zag

Huidkanker kan overal voorkomen, dus ook op plaatsen die nooit in aanraking komen met de zon (of de zonnebank). Tussen je tenen, onder je oksels en ook: op je billetjes. Zorg er dus voor dat je huidarts ook die plekjes even nakijkt bij een check-up. Reden te meer ook om je vriend af en toe een grondige studie van je kont te laten uitvoeren, op zoek naar nieuwe vlekjes.

 

5. Er bestaat een naam voor extreme billenliefde

Pygofilie, zo heet de fetisj en dat wil zoveel zeggen als: héél erg gek zijn van billen. Zo, weer wat geleerd.

 

6. Vrouwen met een ronde kont zijn intelligenter

Wie een rond achterwerk heeft, heeft meer omega 3 in zijn lijf. En omega 3-vetten zorgen voor een betere ontwikkeling van onze hersenen en maken ons dus slimmer. We like big butts and we cannot lie...

 

7. Je kont zorgt ervoor dat je minder snel ziek wordt

Onderzoekers van de Universiteit van Oxford concludeerden niet alleen dat vrouwen met een ronde kont intelligenter zijn, maar ook dat ze minder snel ziek worden. Vrouwen met ronde billen zijn volgens de wetenschappers minder vatbaar voor diabetes en hartaandoeningen. Dat komt doordat ze een lager cholesterolgehalte hebben, en doordat ze meer hormonen produceren die suiker afbreken. Reden te meer om happyhappy te zijn met je ronde kont!

Nu is het tijd voor een billendansje!

copyright: giphy

copyright: giphy

Bron: flair.be