Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Dit wist je nog niet over lachen!

Dit wist je nog niet over lachen!

Dit wist je nog niet over lachen!

Of het nu een glimlach is of een flinke slappe lach, we lachen wat af in het leven. Flair zette een paar leuke weetjes over lachen voor je op een rijtje. Smile!

1. Lachen maakt je knapper, socialer én gelukkiger

Dit komt omdat tijdens het lachen het stofje endorfine vrijkomt. Ook na het sporten komt dit stofje vrij, dan ervaar je hetzelfde geluksgevoel. Lachen maakt je ook opener en toegankelijk, waardoor anderen je waarschijnlijk sneller zullen aanspreken of complimenteren. Ook zien anderen je als een positief persoon wanneer je veel lacht, met als effect dat anderen graag met jou om willen gaan.

2. Tussen ons vijfde en zesde jaar lachen we het meest

In deze fase van ons leven hebben we bijna geen zorgen en lachen we het vaakst, soms wel vierhonderd keer per dag! Helaas neemt het aantal lachbuien na die leeftijd alleen maar af. Wat helpt is proberen wat vaker te lachen (bijvoorbeeld door onze leuke filmpjes).

3. Je hersenen herkennen een neplach

Een Britse studie heeft ontdekt dat je hersenen kunnen ontdekken of een lach oprecht is of niet. Je brein onderzoekt onbewust ook de reden waarom de lach wordt gefaket. Het helpt ons te herkennen hoe emoties van anderen in elkaar zitten en wat de bedoelingen zijn van een ander.

4. Lachen is gezond

Want eigenlijk is het gewoon een flinke work-out. Je gebruikt heel veel spieren tijdens het lachen en je spant ook je buik aan. Misschien heb je het weleens ervaren tijdens de slappe lach. Maar als je er echt mee wilt afvallen, moet je het wel even volhouden, want pas na tien minuten lachen verbrand je daadwerkelijk calorieen. Lachen is dus eigenlijk de leukste manier van afvallen!

5. Samen lachen is beter

We lachen wel dertig keer meer in een groep mensen dan wanneer we alleen zijn. Eigenlijk maakt het niet uit of een grap dan grappig is of niet, de sfeer in de groep draagt eraan bij dat je toch gaat lachen. Het is dus gezelliger in een groepje en werkt eigenlijk gewoon net zo aanstekelijk als geeuwen.

6. Baby’s lachen pas na vier maanden

Huilen is het eerste instinct van een baby na de geboorte. Maar ze kunnen pas na vier maanden lachen. Ze doen dit als een reactie, omdat ze natuurlijk nog niet kunnen praten.

Lach jij ook zo vaak?

Lees ook: