Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Dit is waarom je rondjes loopt tijdens het bellen

Dit is waarom je rondjes loopt tijdens het bellen

Dit is waarom je rondjes loopt tijdens het bellen

Bellen: we zijn er sowieso al niet zo’n fan van. Maar als het dan écht moet, dan lijkt het wel alsof we kilometers afleggen tijdens een telefoongesprek. Waarom lopen we eigenlijk rondjes tijdens het telefoneren?

Lees ook: Waarom je vandaag nog wilt bellen via Facebook Messenger

Het lopend bellen wordt verklaard door onder andere Marshall McLuhan. Hij ondervond al in 1969 dat een telefoongesprek voor veel mensen synoniem staan met een bepaalde urgentie. Ook vandaag de dag lijken we vooral nog te bellen als het echt belangrijk is, anders sturen we liever een appje of e-mail. Deze noodzaak laten we ook zien in onze lichaamstaal: dus bewegen met je handen of inderdaad rondjes lopen. Ook al krijgt je gesprekspartner hier helemaal niks van mee.

Zenuwen
Dertig jaar later werd deze theorie bevestigd door het wetenschappelijke rapport The Effects of Mobile Telephones on Social and Individual Life van de Universiteit van East Londen. Hierbij werden bellers verdeeld in verschillende categorieën. En ook daar kwam naar boven dat een van deze classificaties bestaat uit ‘zenuwlijders’. Deze mensen hebben de behoefte om extra te gaan lopen en bewegen tijdens een belletje. Wij weten in ieder geval al dat wij hier ook toebehoren.

Wil je niets meer missen van Flair? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Bron: Quest.nl | Beeld: iStock