Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Dit is waarom je jouw telefoon nooit in je broekzak moet stoppen

Dit is waarom je jouw telefoon nooit in je broekzak moet stoppen

Health
Dit is waarom je jouw telefoon nooit in je broekzak moet stoppen

Het is makkelijk als je even geen tasje bij hebt: snel je mobiel in je kontzak of bh stoppen om je handen vrij te hebben. Maar dit is waarom je dat eigenlijk beter niet kunt doen.

Lees ook: Waarom heb jij soms het gevoel dat je telefoon trilt – zonder dat je een bericht krijgt?

Een mobiele telefoon geeft veel straling af. Dokter Devra Davis legt daarom uit dat wanneer je jouw iPhone of Samsung dicht bij je huid bewaart, dit wel degelijk negatieve effecten kan hebben. Je bent hierdoor nóg net iets gevoeliger voor de straling. De gevolgen hiervan? Het kan de beschermende laag van de hersenen verzwakken, er kan DNA-schade optreden en kan ook nog eens bijdragen aan de ontwikkeling van depressie. Scary right? 

Gebruiksaanwijzing
Tegenwoordig bekijkt niemand de handleiding van zijn of haar telefoon meer aandachtig, maar toch staan deze gevaren ook hierin vermeld. ‘Kijk maar eens in de gebruiksaanwijzing van je iPhone, daarin staat letterlijk het advies dat je dit beter niet doet,’ zegt Devra. ‘Een studie heeft namelijk aan het licht gebracht dat dit de botdichtheid in het bekken kan aantasten. Daarom kan het verstandig zijn je smartphone in een handtas en niet in je broekzak te bewaren.’ Oei!

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome

Bron: Grazia | Beeld: Shutterstock

Shoppen is altijd een goed idee