Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Dit onverwachte lichaamsdeel is de perfecte plek voor parfum

Dit onverwachte lichaamsdeel is de perfecte plek voor parfum

Dit onverwachte lichaamsdeel is de perfecte plek voor parfum

In je hals en op je polsen: dat is de plek waar de meeste mensen hun parfum opbrengen. Maar zijn dat wel de beste plaatsen? Nee dus.

Parfum op je polsen en hals aanbrengen is een gebruik zo oud als je vaders gevoel voor humor. De overtuiging is namelijk dat de geur hierdoor de hele dag goed te ruiken blijft.

Maar waarom?

De lichaamswarmte is het hoogst op de plekken waar je je hartslag het best kunt voelen (lees: waar de aders het dichtst onder de huid liggen) en deze warmte zou de geur van je parfum versterken. Dat is allemaal reuzelogisch, maar toch ruik je vaak aan het einde van de dag geen zweempje parfum meer.

music fashion hair pop style

copyright: giphy

Bloemetjesbuik

Volgens de Amerikaanse nieuwssite The Huffington Post komt dat omdat we al die tijd op de verkeerde plek hebben gesprayd. Waar je dan wel parfum moet spuiten? Simpel: in je navel. Een klein vleugje in je navel en je ruikt de hele dag overheerlijk. Ook experts beamen dat dit een betere plek is dan je polsen of hals, want door de constante warmte zal je geur de hele dag te ruiken zijn.

Dus morgenochtend: spraytje in je navel en klaar ben je. Andere suggesties: de binnenkant van je elleboog en je knieholtes. Daar is het namelijk ook lekker warm.

Lees ook:

Bron: The Huffington Post