Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Dit is het gezondste fruit volgens diëtisten

Dit is het gezondste fruit volgens diëtisten

Health
Dit is het gezondste fruit volgens diëtisten

An apple a day, keeps the doctor away.’ Da’s een gezegde wat je waarschijnlijk niet onbekend in de oren klinkt. Toch blijkt er een andere fruitsoort te zijn die nóg gezonder is, en het is niet wat je verwacht!

Fruitsuikers
Het eten van een stuk fruit als tussendoortje lijkt een hele gezonde snack te zijn. Dat ís het natuurlijk ook, vooral als je het vergelijkt met andere tussendoortjes als koekjes of snoep. Toch raden veel voedingsdeskundigen af om heel veel fruit te eten per dag. Diëtiste Kelly LeVegue vertelt aan website Byrdie dat veel fruit boordevol suikers zit. ‘Fructose effectively stores as fat and glucose that can negatively affect blood sugar regulation‘, vertelt ze.

Antioxidanten
Toch is er een fruitsoort die juist wel aangeraden wordt door voedingsdeskundigen. En dat zijn blauwe bessen! Blueberries schijnen namelijk juist heel veel gezondheidsvoordelen te hebben. Waarom dat is? Blauwe bessen zitten boordevol antioxidanten. En die beschermen je cellen en spieren. Daarnaast dragen ze ook bij aan gezonde hersenen en zorgen ze dat je lichaam sneller herstelt van een work out. Daarnaast bevatten blauwe bessen maar weinig calorieën, wat ze tot een gezonde snack maakt.

Gelukkig zijn blauwe bessen ontzéttend lekker en dus is het voor ons geen straf om ze dagelijks te eten. Heerlijk door je yoghurt of havermout in de ochtend!Bron: Byrdie

Shoppen is altijd een goed idee