Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Dit is de échte reden waarom cornflakes uitgevonden werden

Dit is de échte reden waarom cornflakes uitgevonden werden

Health
Dit is de échte reden waarom cornflakes uitgevonden werden

Lust jij ook weleens een kommetje cornflakes met melk? Je hebt vast al kilo’s van het knapperige goedje naar binnen gewerkt. Toch zijn we er bijna zeker van dat je geen idee hebt waarvoor het suikerige ontbijt in feite uitgevonden werd.

In deze tijden is masturbatie amper nog een taboe, maar we hebben andere tijden gekend. In de achttiende en negentiende eeuw werd het aanraken van je eigen lichaam beschouwd als een heuse zonde.

John Harvey Kellogg was een arts uit Michigan en hij was tevens aseksueel. Hij en zijn vrouw hadden aparte slaapkamers en adopteerden al hun kinderen. John Harvey schreef zelfs een boek waarin hij uitgebreid 39 negatieve effecten van masturbatie beschreef. Stijve ledematen, epilepsie, zin in pikante voeding, noem maar op.

Suikervrije cornflakes

Hoe zou hij mensen kunnen laten stoppen met zichzelf aan te raken? Zijn oplossing was een gezond dieet. Hoe flauwer het eten dat een persoon consumeert, hoe lager zijn libido, werd wel gezegd. En zo vond hij suikervrije cornflakes uit. Enkele jaren later zou zijn broer Will suiker toevoegen aan de cornflakes om ze lekkerder te maken. Omdat suiker het libido doorgaans verhoogt, moest John hier niets van weten.

Will begon uiteindelijk toch de suikerrijke variant te verkopen vanuit zijn Kellogg Company. Dit is vast niet wat je verwachtte te lezen toen je aan dit artikel begon, of wel?


Giphy

Shoppen is altijd een goed idee