Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Goede voornemens mislukt? Geen nood: deze maand is beter!

Goede voornemens mislukt? Geen nood: deze maand is beter!

Goede voornemens mislukt? Geen nood: deze maand is beter!

Elk jaar beginnen we 1 januari fanatiek met onze goede voornemens. En de meeste mensen zijn halverwege januari alweer afgehaakt. Logisch, want januari is ook helemaal niet de beste maand om fitter te willen worden. Dus geen nood: je krijgt een tweede kans dit jaar. Wanneer dat is? Lees snel verder!

Goede voornemens

Is er helemaal niks terechtgekomen van jouw goede gezonde (!) voornemens, tot nu toe? Geen zorgen, hoor. Januari blijkt niet het beste moment om te beginnen met een dieet of sportregime. De beste maand om te starten met nieuwe voornemens op het gebied van health is namelijk… april! Dat hebben wetenschappers van de Exeter University ontdekt. Zij kwamen tot deze ontdekking door een reeks wiskundige berekeningen toe te passen op mensen én dieren. Conclusie: in de winter, een moeilijke periode vanwege de voedselschaarste, klinkt de lokroep van vettig en suikerrijk voedsel extra sterk. Dat maakt januari lastig om je aan goede voornemens te houden.

April of mei

Volgens onderzoeker Andrew Higginson hebben we de evolutie te danken voor die drang naar eten. “Alle dieren, waaronder ook de mens, hebben de neiging om aan te komen in de winter. Vet opslaan is een manier om jezelf te beschermen tegen barre periodes waarin er geen of weinig eten te vinden is. Daarom is nieuwjaar niet het beste moment om met een nieuw dieet te beginnen. Wacht een paar maanden tot april of mei, dan beginnen de groenten weer te groeien en ebt die onbewuste angst van ons lichaam om af te vallen langzaam weg, waardoor het makkelijker zal gaan,” aldus de professor. Bron

Lees ook: