Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Dit is het ideale leeftijdsverschil tussen twee kinderen

Dit is het ideale leeftijdsverschil tussen twee kinderen

Health
Dit is het ideale leeftijdsverschil tussen twee kinderen

De ene moeder wil zo snel mogelijk uit de luiers zijn, de andere wil zo lang mogelijk van haar eerste kindje genieten voordat ze aan een tweede denkt. Wat is volgens de wetenschap het ideale leeftijdsverschil tussen twee kinderen? 

Lees ook: Bewezen: kinderen verkiezen huisdier boven hun broers en zussen

Wanneer je ouders (in spe) vraagt wat zij denken dat het ideale leeftijdsverschil is tussen twee kinderen, is het vaakst gehoorde antwoord ‘minstens twee jaar en maximum vijf‘.

Nu heeft een team artsen, verbonden aan het Amerikaanse Center for Disease Control and Prevention (CDCP), uitgedokterd dat een vrouw het best 18 maanden oftewel 1,5 jaar wacht vooraleer ze opnieuw zwanger wordt. En wel om twee redenen.

Voor moeder én kind
Volgens de wetenschappelijke studie wacht een derde van de vrouwen niet lang genoeg om voor een tweede kindje te gaan. Twee of meerdere zwangerschappen binnen korte tijd kunnen echter voor ernstige gezondheidsproblemen zorgen.

Daarom raadt het team van CDCP aan om minstens anderhalf jaar te wachten om weer zwanger te worden. Zo schelen je kinderen idealiter minstens 27 maanden (18 + 9) oftewel 2 jaar en 3 maanden.

Voor de tweede keer zwanger worden binnen een periode van 18 maanden kan leiden tot vroeggeboorte en aangeboren afwijkingen.

Door minstens anderhalf jaar te wachten met een tweede zwangerschap heeft het lichaam van de moeder alle tijd om te recupereren van de voorgaande zwangerschap. Dat is niet alleen belangrijk voor mama zelf, maar ook voor het ongeboren kind.

Uit het onderzoek blijkt namelijk ook dat er een groot risico is op vroeggeboorte en aangeboren afwijkingen als je binnen 18 maanden na je eerste zwangerschap opnieuw een kind baart.

Bovendien zou het eerste kind op de leeftijd van 2 jaar en 3 maanden – of ouder – het concept van een broertje of zusje beter begrijpen en daarom minder jaloers zijn.

Bron: Biba Magazine
 

Shoppen is altijd een goed idee