Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Dít is het allergezondste ingrediënt ter wereld

Dít is het allergezondste ingrediënt ter wereld

Dít is het allergezondste ingrediënt ter wereld

We kunnen zo langzamerhand wel een lijstje opstellen met alle hypes en trends op het gebied van voeding. Bakken in kokosolie? We doen het. Iedere dag een halve avocado naar binnen werken? On it! Zelfs sommige ‘superfoods’ zijn in ons keukenkastje terecht gekomen. Toch blijkt het állergezondste ingrediënt een stuk minder fancy te zijn dan we in eerste instantie dachten. De kans is groot dat je het al in huis hebt!

Lees ook: Supergezond: zo maak je bananenijs!

Komt ‘ie’: volgens dr. Mary Flynn, een wetenschapper aan de Brown University is niets minder dan een simpele extra virgine olijfolie het allergezondste product wat er te verkrijgen is. Wereldwijd! De reden? Niet alleen is extra virgine olijfolie ontzettend goed voor je huid en hart, maar het bevat ook nog eens ontzettend veel antioxidanten.

Het zit hem in het stofje Oleocanthal, wat in deze variant van olijfolie te vinden is. Het heeft een ontstekingsremmende werking, wat heel veel ziektes kan tegengaan. Onder andere de kans op hartziekten, kanker, Alzheimer en artritis zou door het stofje Oleocanthal verminderd kunnen worden.

Toch geldt dit niet voor alle extra virgine olijfolie die je in de supermarkten tegenkomt. Want bij sommige ‘gewone’ olies wordt er gesjoemeld met de etiketten. Hierbij bevat de fles een normale olie, terwijl er op het etiket iets andere vermeldt staat. Deze standaard  olijfolie is prima om te verhitten, maar wanneer je salades en andere koude gerechten wilt besprenkelen, kun je écht beter gaan voor een 100% extra virgine olijfolie.

Nog eventjes dit: iedere dag een scheut olijfolie naar binnen gieten is geen garantie voor een goede gezondheid. Een gebalanceerd voedingspatroon, voldoende beweging en rust dragen hier natuurlijk ook aan bij!

Wil je niets meer missen van Flair? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Bron: ELLE