Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Dit is de reden waarom je amandelen eerst in water moet weken voor je ze opeet

Dit is de reden waarom je amandelen eerst in water moet weken voor je ze opeet

Health
Dit is de reden waarom je amandelen eerst in water moet weken voor je ze opeet

Sommige etenswaren hebben écht een gebruiksaanwijzing nodig, voor ze van je bord in je mond kunnen verdwijnen. Denk aan het eten van kreeft, het verwijderen van de pitjes uit je granaatappel of het fileren van sliptong bijvoorbeeld. Het eten van amandelen komt niet gelijk in ons op, maar toch blijkt dat we dit al jaren fout doen.

Want in plaats van die nootjes zó uit het zakje in je mond laten verdwijnen, wordt het steeds vaker aangeraden om ze eerst 12 uur te laten weken in wat water. Er is zelfs een naam voor bedacht, en dat is ‘sprouting‘. Dit is niet van toepassing op gebrande of gezouten noten, maar wel bij de gezondere en ongebrande, rauwe variant van amandelen.

Waarom dan?
Rauwe noten bevatten enzymenremmers. De gedachte achter het laten weken van noten, is dat ze deze remmers tegengaan. En zo kun je de volledige enzymen in de noten beter opnemen. Ook zou sprouting helpen om de noten beter te verteren.

Hoe doe je het?
Laat de hoeveelheid amandelen die je nodig hebt volledig onderlopen in water. Handig is om dit te doen in de ochtend, want je moet vervolgens de noten 12 uur (!!!) laten weken. De volgende ochtend giet je het water af en laat je de noten volledig opdrogen op wat bakpapier of een theedoek. Hierna kun je ze dagenlang bewaren in de koelkast.

Toegegeven; het kost even wat meer tijd. Maar als we de hype mogen geloven, zou dit deze toch al gezonde snack nóg gezonder maken. Ga jij het proberen?

Bron: Pure Wow

Shoppen is altijd een goed idee