Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Zo houd je discipline om te (blijven) sporten

Zo houd je discipline om te (blijven) sporten

Zo houd je discipline om te (blijven) sporten

Gezonder leven gaat met vallen, opstaan en doorgaan. Vooral die laatste is een belangrijke stap. Het betekent niet dat je alles in één keer goed moet doen, maar je healthy lifestyle vasthouden vraagt om doorzettingsvermogen. En dat kun je oefenen. 

Let’s begin

Het is heerlijk om in een gezonde modus te zitten. Misschien beweeg je al meer? En snoep je veel minder? Wie weet vliegen de kilo’s er bij jou al af, maar hoe voel je je over een paar weken? Ben je dan nog net zo enthousiast over je nieuwe, healthy lifestyle? Of ben je terug bij af en zit je weer met die zak chips op de bank? Helaas is dat laatste scenario voor veel van ons herkenbaar. Sporten en gezond eten is éven leuk, maar zo gauw je in een dipje raakt, is discipline ver te zoeken. Geen probleem! Het overkomt ons allemaal. De kunst is om jezelf weer even op te laden, zodat er nieuwe zin ontstaat. De tips van deze week helpen je op weg.

Dat dipje overkomt ons allemaal, de kunst is om je weer op te laden

Een doel stellen

Slank in je bruidsjurk, zelfverzekerd in een kort rokje, een betere conditie of gewoon een fitter gevoel? Het is belangrijk om jezelf een doel te stellen. Wat wil je precies bereiken? En welke tussenstappen zijn daar voor nodig? Fantastisch als jij uiteindelijk tien kilometer wilt kunnen hardlopen, maar geef jezelf de tijd en wees al blij met de eerste kilometer die je zonder puffen en hijgen aflegt. Dat geldt ook voor de kilo’s. Wil je er vijf verliezen? Top! Maar wees ook trots op het proces dat leidt naar je einddoel. Topsporters werken ook in stappen naar een wedstrijd toe!

Visualiseren

Als je wilt volhouden, kan het helpen om je doel uitgebreid te visualiseren. Hoe zie jij er straks uit, stralend in je bruidsjurk? Wat voor complimenten geven de gasten over jouw ranke figuur? En hoe voelt het om zo fit te zijn? Het kan helpen om een leuke reminder op je koelkast te plakken. Een foto van een bruidsboeket of het lijf dat je graag wilt hebben. Zo help je jezelf herinneren aan het doel dat jij gaat bereiken.

Sportmaatje

Heb je moeite om gedisciplineerd te sporten? Zoek dan een sportmaatje. Er is vast een vriendin, vriend of buurvrouw die zin heeft om met je mee te gaan. Zo maak je er een gezellige activiteit van en stimuleer je elkaar om vol te houden. Zijn jullie beiden niet vooruit te branden? Maak dan de afspraak dat degene die afzegt de ander trakteert op een healthy etentje. Hopelijk bedenk je je vervolgens een tweede keer voordat je achter Netflix blijft hangen.

Laat je niet uit het veld slaan

Soms gaat afvallen gewoon traag. Doe je nóg zo je best, maar willen de kilo’s maar niet verdwijnen. Als je net begint met die gezondere leefstijl, is dat logisch: je maakt spiermassa aan en houdt wat meer vocht vast. Maar ook later in het proces staat het soms gewoon even stil, zomaar. Laat je daar vooral niet door frustreren. Het hoort er bij. Vraag jezelf op zo’n moment af: hoe lang heb ik erover gedaan om dit (over)gewicht te bereiken? Of die verkeerde houding of slechte conditie te creëren? Dan is zo’n weekje (of twee) stilstaan nog best te overzien toch? Besef dat verandering even kan duren. Niet erg! Gewoon doorgaan

Meer hierover lezen? Doe samen met duizend andere vrouwen mee met de Fit & Gezond Flair Challenge. Wij helpen je weer fitter en happier te voelen in je lijf! Check hier alle opdrachten en tips van de challenge.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.