Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Dit deed je tot nu toe verkeerd als je een smoothie maakte

Dit deed je tot nu toe verkeerd als je een smoothie maakte

Dit deed je tot nu toe verkeerd als je een smoothie maakte

Je hoeft echt geen gezondheidsfreak te zijn om een goede smoothie te kunnen waarderen. Of je nu snel een banaan, wat aardbeien en yoghurt door elkaar hakt om je ontbijt moeiteloos naar binnen te kunnen gieten, of dat je jouw dagelijkse broccolistronkje alleen maar in vloeibare vorm naar binnen kunt krijgen – een smoothie is snel, gezond en makkelijk. Mits je het goed doet, natuurlijk…

Wat kun je nu fout doen aan het fijnmalen van wat groente en fruit? Een hoop, blijkt nu. Lees hieronder de meest voorkomende fouten, zodat je vanaf nu met minimale inspanningen het maximale aan vitaminen binnenkrijgt.

blender

Te veel ijs

Tuurlijk, een goede nazomerse smoothie drink je het beste lekker fris. Maar te veel ijs kan zorgen voor een vlokkerig geheel, waar je zelfs nog een beetje op moet kauwen. Prima als jij dat lekker vindt, maar voor een lekker vloeibare smoothie kun je het beste eerst alles goed mixen en daarna een paar ijsblokjes toevoegen ter verkoeling. Een stuk of vijf is vaak meer dan genoeg.

Te dun

Een goede smoothie is dik en romig, dus zorg dat je altijd een een goede mix van producten gebruikt. Bananen en perziken zijn van zichzelf al lekker romig, maar aardbeien en appels zijn een heel ander verhaal. Zuivel kan uitkomst bieden, maar ook een handje zaden of wat eiwitpoeder.

Alles in één keer

Of je nu water, (soja- of amandel-)melk of yoghurt gebruikt: als je alles in één keer in de mixer doet, zullen de ingrediënten niet goed mixen en wordt je smoothie uiteindelijk te dun. Begin met één ingrediënt en voeg stapsgewijs de andere ingrediënten en water toe. Kost iets meer geduld, maar zorgt wel voor een lekkerder resultaat.

Overdrijven

Het is verleidelijk om alle overgebleven stukken fruit en groente bij elkaar te gooien, maar overdrijf het niet. Een combinatie van andijvie, perzik, sinaasappel, kokosvlokken, amandelen en een overrijpe tomaat lijkt in theorie misschien verfrissend en creatief, maar is in de praktijk gewoon grauw en vies. En dan kun je er nog zo veel bananen aan toevoegen als je wilt, dat verandert er niets meer aan.

ieuw2

Alleen vers fruit gebruiken

Overrijp is misschien niet zo smakelijk in je fruitmand (om nog maar niet te spreken over die fruitvliegjes!), maar is juist perfect voor in een smoothie. Hetzelfde geldt voor die wat twijfelachtige komkommer die al een tijdje achterin je koelkast ligt.

Te zoet

Hoe verleidelijk ook, probeer geen suiker toe te voegen aan je smoothie. Het fruit is echt meer dan zoet genoeg. Is jouw fruitmix te zoet, terwijl je geen extra suiker hebt toegevoegd? Voeg dan een beetje limoen of citroen toe om de smoothie wat frisser te maken.

 

 

Dit is ook iets voor jou!

 

Bron: Womenshealthsmag, afbeeldingen via giphy