Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Déze dingen die je dagelijks eet zijn vaak al over de datum

Déze dingen die je dagelijks eet zijn vaak al over de datum

Déze dingen die je dagelijks eet zijn vaak al over de datum

Check jij altijd de houdbaarheidsdatum voordat je iets eet? Waarschijnlijk niet. De kans bestaat dat je daardoor iets eet, wat eigenlijk al over de datum is. Vooral bij deze vier producten is dat vaker het geval dan je denkt.

1. Kruiden en specerijen

Gedroogde kruiden en specerijen staan vaak jarenlang in je keukenkastje, voordat het potje op is. Het is geen groot probleem als dit over de datum is, de smaak zal alleen na verloop van tijd wel minder worden. Dat is sneller dan dat de houdbaarheidsdatum aangeeft. Een oplossing voor dit probleem is om verse specerijen in huis te halen, in plaats van gedroogde. Dan weet je zeker dat je met verse producten werkt.

2. Knoflook

Knoflookbollen kun je wel 6 maanden bewaren, maar voor de knoflookteentjes is dit een heel ander verhaal. Deze kunnen slechts 3 weken bewaard worden. Als je ze gepeld hebt, kun je ze nog maar een weekje bewaren. Het is tijd om je knoflook weg te gooien als er groene stengels uit groeien.

3. Vleeswaren

De meeste vleeswaren zitten verpakt in plastic. Daardoor lijkt het misschien of het lang te bewaren is, maar dat is helemaal niet waar. Het beste is om het vlees maximaal drie dagen te bewaren nadat je het gekocht hebt. Je zou het wel een week kunnen bewaren, maar dan is het belangrijk om te controleren of het er nog goed uitziet en niet raar ruikt.

Lees ook
Wow: het aantal calorieën in een toefje slagroom is dus helemaal niet zo hoog als je denkt

4. Brood

Pas als het vieze plekjes krijgt denken mensen dat brood over de datum is. Toch is dit niet waar. Al voordat het brood gaat schimmelen, kan het al over de houdbaarheidsdatum zijn. Het wordt dan harder en droog. Maar zo lang de schimmel er nog niet opstaat, kan het geen kwaad om het brood te blijven eten.

Bron: Vriendin | Beeld: Pexels