Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Diana vervult haar passie

Diana vervult haar passie

Diana vervult haar passie

De Bommelse Diana den Besten is zelfstandig ondernemer en heeft al jaren ervaring in de mode industrie.

Door haar ervaring met en haar passie voor mooie kleding van bijzondere stoffen en goede kwaliteiten kan zij iedereen van een persoonlijk advies voorzien. Diana verkoopt in Vandaan damesmode, gericht op een doelgroep van 25 jaar en ouder in het midden- en hoogsegment.

Ze is al twintig jaar actief in haar vakgebied, en is van alle markten thuis: ze ontwierp kinderkleding en vervulde met passie haar rollen als stylist, bedrijfsleider en vertegenwoordiger. In het Brabantse Den Bosch had ze samen met een partner een winkel in de Vughterstraat, maar de praktijk van het alledaagse leven trok haar naar Zaltbommel. Dicht bij huis ondernemen, en onderscheidend bezig zijn, dat is haar wens. “In Vandaan ga ik verder dan alleen kledingverkoop. Ik introduceer kunst in de winkel, heb allerlei woonobjecten te koop, en kom met een zelfgemaakte accessoirelijn. Vandaan past helemaal bij de kunstzinnige inslag van Zaltbommel, in mijn magazijntje heb ik zelfs een atelier ingericht.”

Hoe is Vandaan Fashion begonnen?
Veel onderzoek, een goed bedrijfsplan maar vooral de sterke wil om dit (op eigen benen) te realiseren. Ook de combinatie, werken en mijn drie kinderen dichtbij vond ik ideaal.

Waarom juist fashion, woonobjecten en accessoires?
Het is een concept dat uniek is in Zaltbommel. Het is ook een concept waarbij ik mij op mijn gemak voel, dat dicht bij mij zelf staat.

Waar komt je ambitie/motivatie vandaan?
Mijn ambitie en motivatie komen voort uit mijn jarenlange ervaring en opleidingen in de mode, maar vooral uit het gevoel nu te beschikken over een prachtzaak met een prachtig concept in mijn woonplaats.

Wat is dan dat unieke aan Vandaan?
Het unieke is de combinatie, mode, woonobjecten en zelf gemaakte assessoires. Dit alles in een sfeervolle omgeving, een verbouwd deel van het oude stadshuis. Een soort department store. Ook mijn persoonlijke adviezen (eventueel privé in de avonduren) worden erg gewaardeerd. Klanten kunnen terecht voor bijvoorbeeld alleen een jeans, mooie, hippe klompen of voor accessoires die ik voor het grootste deel zelf maak. Ook de inkoop doe ik zelf. Natuurlijk kan je ook bij Vandaan terecht voor een stijlvolle zakelijke outfit of een feestjurk met bijpassende laarzen. De woonobjecten die ik in mijn winkel verkoop zijn bijzonder en vaak van plaatselijke kunstenaars.

Heb je door alle drukte nog wel tijd voor ontspanning en hoe doe je dat?
Ik heb zeker een erg drukke baan. Maar ik werk 6 dagen met passie en daarom vind ik het niet erg om hard te werken. Daarnaast heb ik in de avonduren zeker nog tijd voor ontspanning: edelsmeden, yoga en een wijntje op de bank bij mijn leuke, knappe vriend met zijn 4 dochters en in het weekend met al onze kinderen gezellig eten.

Is je leven in balans en/of zijn er nog dingen die je wilt bereiken of harder aan wilt werken?
Ik heb geïnvesteerd in mijn zaak. Ik hoop dat ik mij financieel in de toekomst iets meer kan permitteren.

Waar droom je nog van?
Gelukkige kinderen, een prachtzaak (en nog één…), een boerderij met mijn vriend ! (met atelier) en een zeer uitgebreide accessoires lijn.

En, is een dag zonder fashion ‘een dag niet niet geleefd’?
Zeker ! Ik formuleer hem iets anders en met een knipoog: ‘Een dag zonder Vandaan fashion is een dag niet geleefd!

Ter info: Vandaan openende haar deuren op 6 februari 2010. Kleding van onderandere Hummanoid, Bellerose, I knit, Rosemunde, Levi’s, Turnover, Kookai en Twist and Tango, sieraden, tassen, riemen en woonobjecten zijn er verkrijgbaar.

www.vandaanfashion.nl

Wil je meer weten? Kom dan eens langs.
Tolstraat 45
5301 AX Zaltbommel