Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Déze vijf sporttrends gaan we terugzien in 2022

Déze vijf sporttrends gaan we terugzien in 2022

Déze vijf sporttrends gaan we terugzien in 2022

Heb jij het afgelopen jaar een nieuwe sport ontdekt? Door de coronacrisis zijn er een aantal nieuwe sporttrends in 2021 ontstaan en die zullen we ook zeker terugzien in 2022. Ben je benieuwd welke vijf sporttrends we gaan zien volgend jaar?

Padel

Een sport die dit jaar door veel Nederlanders is ontdekt, is Padel. In landen zoals Spanje en Portugal was deze sport al razend populair. Padel is een soort mix tussen tennis en squash en wordt over het algemeen twee tegen twee gespeeld op een baan met vier glazen wanden. Door het gebruik van de wanden, krijgt het spel een extra dimensie en gaat het erg snel. Heb dit nog nooit gedaan? Zoek dan een sportbuddy en probeer het komend jaar, want het is echt een aanrader!

Holistisch sporten

Dit is een combinatie van wellness en multisport en zal in het nieuwe jaar een belangrijk aspect in onze sportroutines blijven spelen. Tijdens Holistisch sporten werk je zowel aan je fysieke als mentale gezondheid. Je richt je namelijk niet alleen op je lichaam, maar ook op je mindset en emoties. Denk bijvoorbeeld sporten zoals yoga en meditatie.

Indoor cycling

Afgelopen jaar was indoor cycling één van de meest upcoming sporten en de populariteit zal in 2022 alleen maar meer stijgen. Je kunt deze sport in je eentje doen of met een sportmaatje. Tijdens indoor cycling fiets je jezelf fit op motiverende muziek. Deze heerlijke work-out schijnt je een enorme energieboost te geven.

HIIT

Deze afkorting staat voor ‘High Intensity Interval Training’ en schijnt verslavend te werken. Een sportsessie duurt gemiddeld tussen de 20 en 40 minuten en is perfect om te combineren voor, tijdens of na je werk. Een training staat in het teken van zweten, verstand op nul en je hartslag flink omhoog knallen.

Lees ook
Sporten vlak voordat je gaat slapen, is dat nou verstandig?

24/7 sporten

Aangezien we ook in 2022 weer veel thuiswerken en online lessen volgen, is de toekomst steeds meer hybride en kan sporten absoluut niet achter blijven. Daarom zien we dat steeds meer bedrijven sporten onder werktijd toestaan. We kiezen in de toekomst zelf wanneer en waar we willen sporten.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Getty Images