Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > De manier om te ontstressen

De manier om te ontstressen

De manier om te ontstressen

Ontstressen is noodzakelijk voor je lichaam en geest, maar door het drukke bestaan ontkom je er soms niet aan. Gelukkig is het verminderen van stress helemaal niet moeilijk met deze manier. 

Werken, huishouden, koken, kinderen van school halen… Het kan als snel te druk worden op en kan je daardoor gestresst raken. Maar wat blijkt: dé tip tegen stress is heel simpel door het maken van een wandeling. Wandelen werkt namelijk tegen stress, depressieve gevoelens en angststoornissen nemen met bijna de helft af. Haal de deze sneakers van Nike met 50% korting (!) maar in huis. Want met deze comfortabele schoenen is het maken van een wandeling een stuk aangenamer.

Waarom wandelen überhaupt goed is

Wandelen helpt niet alleen met ontstressen, het heeft nog veel meer voordelen. Want een wandelingetje langs het water, door het bos of over het strand werkt bijvoorbeeld beter dan een hardloopsessie als het om afvallen gaat. Wie flink doorstapt, kan volgens de onderzoekers in een uurtje zelfs een groot stuk appeltaart met slagroom wegwerken.  Maar dat niet alleen, we zetten alle voordelen voor je op een rij:

  • Wandelen versterkt je botten en spieren.
  • Wandelen verlaagt de bloeddruk en verbetert de conditie van hart- en bloedvaten.
  • Als je veel wandelt kunnen je longen meer zuurstof opnemen.
  • Wandelen is goed voor de biologische klok. Je gaat er beter van slapen.
  • Wandelen verbetert de stofwisseling.

Meer tips om te ontstressen vind je hier

Bron: Gezondheidsnet.nl

Shoppen is altijd een goed idee