Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Deze planten bevorderen een goede nachtrust

Deze planten bevorderen een goede nachtrust

Deze planten bevorderen een goede nachtrust

Niets is zo vervelend als niet goed kunnen slapen. Als je al van alles geprobeerd hebt – je weet het, hè: geen telefoon mee naar de slaapkamer -, is het tijd om groene maatregelen te nemen. Wist je dat bepaalde planten wonderen doen voor je nachtrust?

Lees ook: Wat is slechter: hongerig naar bed of snacken voor het slapengaan?

Deze vijf planten kunnen je van je slaapprobleem afhelpen, aldus Tyler Davis, expert van Orchard Supply – een soort buitenwarenhuis aan Redbook. Doe er je voordeel mee, wellicht slaap je binnenkort weer als een eh… roos.

Lavendel
Lavendel ruikt niet alleen heerlijk, de plant heeft ook een goede invloed op je slaap, omdat je er ontspannen van wordt. Doordat de geur zich snel verspreidt, kan de plant je extra slaperig maken. Hang een klein bosje lavendel naast je bed, de kans is groot dat je sneller in slaap valt.

Sansevieria trifasciata, a.k.a. de snake-plant
De plant met de indrukwekkende naam zorgt voor extra veel zuurstof in de slaapkamer, wat je nachtrust zeker ten goede komt. Slapen met een open raam is natuurlijk het beste, maar als je dat te koud vindt, kun je kiezen voor deze groene jongen. 

Vredeslelie
Zoals de naam al doet vermoeden, maakt Vredeslelie korte metten met alle onreine stoffen in je slaapkamer. Hij haalt schadelijke stoffen weg, waardoor je ’s nachts gezondere lucht inademt. En da’s bevorderlijk voor een goede nachtrust.

Copyright: Shutterstock

Roze jasmijn
Deze plant is prachtig, dus is het geen straf om ‘m op je nachtkastje te zetten. Daarnaast maakt jasmijn je ontspannen en rustig. Twee vliegen in één klap!

Gardenia
Deze plant ruikt heerlijk. En die geur werkt ontspannend en rustgevend. Sweet dreams!

Bron: Bazaar

Wil je niets meer missen van Flair deze zomer? Profiteer nu van onze speciale aanbieding: 10 x Flair voor 10 euro!