Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Winterdip? Deze hobby’s helpen je er vanaf

Winterdip? Deze hobby’s helpen je er vanaf

Winterdip? Deze hobby’s helpen je er vanaf

De korte donkere dagen, ijzige temperaturen en de zon die zich maar weinig laat zien: wil jij het liefst de hele dag Netflixen onder een dekentje met een grote kop thee? Dan heb je misschien een winterdip te pakken. 

Lees ook: Bewezen: we verkiezen Netflix boven onze vrienden

Wil je hier zo snel mogelijk vanaf? De wetenschap schiet te hulp en komt met een lijstje hobby’s die je winterdip de baas zullen zijn.

Creatieve hobby

Als je een winterdip hebt, moet je volgens onderzoekers van de University of Otago een creatieve hobby zoeken. Die zorgt er namelijk voor dat je mentale gezondheid erop vooruitgaat, zo ontdekken de onderzoekers na een rondvraag onder meer dan 650 studenten. Creatieve hobby’s komen gevoelens van geluk, vreugde, enthousiasme en opwinding ten goede. Nog beter nieuws is dat deze happy feelings langdurig blijven hangen; een dag na de creatieve activiteit blijkt het resultaat het grootst. En dat zorgt weer voor creatieve uitspattingen.

Inspiratie

Het is natuurlijk een kwestie van ontdekken welke creatieve hobby het beste bij jouw interesses past, maar de Nieuw-Zeelandse onderzoekers komen alvast met een lijstje ter inspiratie. Zo raden zij aan om je eens te wagen aan songwriting, creatief schrijven of breien. Ook koken, schilderen/tekenen en een instrument bespelen zouden je uit je winterdip kunnen trekken. Ga jij een van deze activiteiten toevoegen aan je lijstje van goede voornemens?

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek:  www.facebook.com/flairathome

Bron: Het Laatste Nieuws | Beeld: iStock