Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Drie voedingsmiddelen voor een sterk immuunsysteem

Drie voedingsmiddelen voor een sterk immuunsysteem

Health
Drie voedingsmiddelen voor een sterk immuunsysteem

Gezond eten, genoeg bewegen en voldoende slaap zijn dingen waarvan algemeen bekend is dat ze bijdragen aan een goede gezondheid. Maar wist je dat je direct invloed kunt uitoefenen op je immuunsysteem? Dít zijn de drie voedingsmiddelen voor een boost.

Lees ook: De gezondheidsvoordelen van groentesappen op een rij!

Business Insider schrijft dat er drie voedingsmiddelen zijn die het best werken om je immuunsysteem een flinke boost te geven.Welke drie etenswaren het zijn? Aardbeien, amandelen en kikkererwten. Allemaal ontzettend lekker, dus helemaal geen straf als je het ons vraagt!

Voedingsdeskundige Andy Bellati legt aan Business Insider uit waarom juist deze drie voedingsmiddelen goed zijn. Hij vertelt dat aardbeien een goede keuze zijn wanneer je immuunsysteem wel wat krachtiger mag worden, omdat deze vruchten een goede bron van vitamine C zijn.

Amandelen bevatten veel vitamine E. Deze vitamine bevat bepaalde enzymen, die onderdeel zijn van je immuunsysteem. Een handje amandelen versterkt je immuunsysteem dus op een natuurlijke manier. En wanneer je iedere dag een cup kikkererwten eet, krijg je gelijk een kwart van je dagelijkse behoefte aan zink binnen. En zink is een van de belangrijkste mineralen voor een gezond immuunsysteem.

Gooi dus iedere dag een paar aardbeitjes door je ontbijt, besmeer je brood met hummus en snack wat amandelen, en je bent good to go.

Bron: Business Insider

 

 

Shoppen is altijd een goed idee