Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Deze bizarre truc verbetert je zicht én productiviteit

Deze bizarre truc verbetert je zicht én productiviteit

Health
Deze bizarre truc verbetert je zicht én productiviteit

Heb jij vaak moeite met het voltooien van je to-do lijstje en komt het geregeld voor dat je ’s avonds nog zit te werken? Dan moet je even goed opletten. Want met het toepassen van deze simpele regel, kun je je zicht én productiviteit verbeteren!

Lees ook: Zo krijg je alles van je to-do lijstje gedaan

Dat klinkt haast te mooi om waar te zijn en we geven toe; het heeft best wat doorzettingsvermogen nodig. Toch is het de moeite waard om deze oefening eens te proberen. De truc heeft de naam ‘de 20-20-20 regel‘.

Wat je moet doen? Na iedere 20 minuten die je besteedt aan het kijken naar een scherm – laptop, televisie of telefoon bijvoorbeeld – moet je een break nemen van 20 minuten waarin je naar een object wat minstens 20 meter van je af staat kijkt. Hierdoor verleg je de focus van je ogen.

Wat de voordelen hiervan zijn? Terwijl het klinkt alsof je hiermee je tijd verdoet, is het tegendeel waar. Je ogen zouden namelijk minder moe worden en je zou minder snel kampen met concentratieproblemen. Ook je productiviteit zou een boost krijgen. Doordat je even afstand neemt van je werk, kun je na je break weer met een heldere visie aan de gang. Klinkt best logisch, toch?

 

Bron: Pure Wow

Shoppen is altijd een goed idee