Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Deze 6 dingen eet je beter niet voor het sporten

Deze 6 dingen eet je beter niet voor het sporten

Deze 6 dingen eet je beter niet voor het sporten

(Giphy)

Niemand wil een windje laten tijdens het squatten of met een opgeblazen gevoel de longen uit haar lijf rijden tijdens de spinningles. Daarom eet en drink je deze zes dingen beter niet voor je work-out.

1. Groene bladgroenten
Groene bladgroenten (boerenkool, spinazie, broccoli) zijn supergezond, maar als je ze rauw eet voor een work-out, kunnen ze je parten spelen tijdens het sporten. Ze kunnen namelijk voor een opgeblazen gevoel en winderigheid zorgen. Een scheetje tijdens een downward facing dog wil je te allen tijden vermijden. Als je voor je work-out toch iets lichts wil eten, kies je beter voor een groene smoothie in plaats van voor een groene salade. Meng je favoriete fruit met een half kopje groene groenten, water en wat havervlokken of granola.
scheet
(Giphy)
2. Sportdrankjes
Sportdrankjes zitten vaak boordevol suiker. Ja, er zitten ook enkele vitamines en elektrolyten in, maar toch vooral suiker. Kies liever voor een tomatensapje: vol kalium, dat is goed voor je bloeddruk en het houdt je lichaam gehydrateerd tijdens het sporten door het lage natriumgehalte.

3. Volkoren granen
Volkoren is altijd the way to go, behalve vóór een work-out. Koolhydraten die gist, schimmel of gluten bevatten, zorgen voor een opgeblazen gevoel en je houdt er vocht door vast. Akkoord, volkoren granen geven je energie; je lichaam zet ze om in suiker, maar de voordelen wegen in dit geval niet op tegen de nadelen. Kies voor het sporten liever voor een witte tortilla (met minder vezels) en leg er wat schijfjes banaan op voor meer energie.

4. Pikant eten
Niemand wil tijdens het sporten dubbelklappen van de buikkrampen of zure oprispingen krijgen. Maar die kans is reëel als je voor je work-out een bakje Pad Thai of pikante worstjes hebt gegeten. Sterk gekruid voedsel heeft veel tijd nodig om te verteren. Als je toch iets hartig wil eten voor het sporten, kies je beter voor een stukje kip of kalkoen. Dat bevat veel eiwitten en is laag aan calorieën.

5. Zaden
Zaden en pitten kunnen voor een opgeblazen gevoel en buikkrampen zorgen. Meng liever een theelepel van je lievelingszaden met een half kopje havermout. Die combinatie van vet, eiwitten en koolhydraten is net wat je lichaam nodig heeft om goed te sporten.

6. Hummus
Bonen en erwten zijn een goede bron van eiwitten, maar voorverpakte hummus en bonendips bevatten vaak veel toegevoegde oliën en zijn gevoelig voor schimmels. Kies voor het sporten liever voor wat magere cottagecheese: licht, eiwitrijk en lekker.

Lees ook