Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Deze 5 make-up trends mag je zeker niet missen

Deze 5 make-up trends mag je zeker niet missen

Deze 5 make-up trends mag je zeker niet missen

Foundation powder brush - Bamboo

Als je niet van high maintenance make-up houdt hebben we goed nieuws voor jou, want de rode beautydraad doorheen 2016 wordt ‘au naturel’. De drang om er gezond en glowy uit te zien zet zich verder. En de andere make-uptrends voor het komende jaar? Die krijgen ons nu al op het puntje van onze make-upstoel.

 

1. Onzichtbare foundation

Foundations op basis van water met een dunne tot lopende structuur zijn populairder dan ooit. De meeste bevatten het woord ‘glow’ in hun productnaam en beloven je een stralende gloed en een teint die er bovenal natuurlijk uitziet.

 

Tip: mix je dagcrème met je foundation en breng de twee samen aan voor een ultranatuurlijke, bijna onzichtbare dekking.

 

2. Metallics

Van eyeliner tot oogschaduw: zolang het een metallic finish heeft zit je goed. Goud- en zilverkleurige eyeliners zorgen voor een spannende afwisseling voor de zwarte klassieker. Wat oogschaduw betreft, blijven goud- en bronstinten het erg goed doen, maar ook metallics in felle kleuren worden populair.

 

Tip: haal een potje metallic oogschaduw in huis in een kleur die je dagelijks kan gebruiken, bijvoorbeeld zachtroze of taupe. ‘s Morgens gewoon wat op je vinger doen en op je bewegend ooglid deppen. Je bent nog nooit zo snel klaar geweest met je oogmake-up.

 

copyright: giphy

copyright: giphy

3. Oranje lippen

Koraalkleurige lipstick was de voorbije jaren al populair, maar komend voorjaar gaat het nog een stapje verder met zuiveroranje. Klinkt misschien eng, maar het is best een universele kleur die je zomers bruin tintje extra zal benadrukken. Let wel op dat je tanden met oranje lipstick iets geler kunnen ogen. Goed poetsen dus 🙂

Tip: vind je feloranje toch een stapje te ver, begin dan met een koraalkleurige lipstick of een rood kleurtje met een oranje ondertoon.

 

4. Crèmeblush

Een logisch gevolg van de ‘au naturel’-trend is het gebruik van crèmeproducten in de plaats van poeders. Een crèmeblush smelt mooi weg op je huid, terwijl je een poeder sneller zal zien liggen. Het resultaat is een gezond blosje alsof je er niets voor hebt gedaan.

 

Tip: een crèmeblush kan je – net zoals een crèmeoogschaduw – gewoon met je vingers aanbrengen. Wel opletten dat je voordien zeker je handen wast om infecties te voorkomen

5. The blues

Blue is the new black. Blauw rond je ogen is terug van weggeweest en de regel is: hoe feller hoe beter. Marineblauw mag, maar het liefst gebruiken we een fel kobaltblauwe eyeliner die onze ogen extra doet opvallen. Heb je bruine ogen, then you’re lucky, want kobaltblauw staat jou prachtig.

 

Tip: beperk je tot één opvallend kleuraccent rond je ogen en hou de rest van je make-uplook zo natuurlijk mogelijk. Liever niet combineren met die oranje lippen die we hierboven vermeldden dus.

 

Lees ook:

Bron: flair.be