Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Detoxen volgens de celebrities

Detoxen volgens de celebrities

Detoxen volgens de celebrities

Als celebrity moet je te allen tijde strak in je vel zitten. Hoe zorg je daarvoor? Zo doen de celebs het!

Wat diëten betreft, daar weten de celebrities wel raad mee: Jennifer Aniston, Matt Le Blanc en Matthew Perry doen het low-carb. Dat houdt in dat ze geen koolhydraten eten. Ze eten absoluut geen brood, aardappels en kaas en bijna geen fruit. Wel veel groenten, vlees en eieren.

Op het low-carb dieet zijn allerlei varianten. Zo heb je het Zone Dieet van een zekere Dr. Sears, die beweert dat het allemaal om de balans van eiwitten en koolhydraten gaat. Volgens Dr. Sears zouden we ons meer moeten richten op het gezonde aspect van eten en ons minder moeten laten leiden door wat alleen maar lekker is of wat snel onze trek stilt. Renee Zellweger (die snel moest afvallen nadat ze, volgens Hollywood normen, schándalig was aangekomen voor Bridget Jones’s Diary), Madonna, Cindy Crawford, Winona Ryder, Demi Moore en Kirstie Alley zijn het daar helemaal mee eens.

Een andere manier van lowcarben is het moddervette Atkins diet. Volgens dit dieet moet je juist flink vet eten, zolang je de koolhydraten maar laat staan, of in ieder geval zeer gedoseerd neemt. Dr. Atkins beweert namelijk dat overgewicht het gevolg is van storing in de stofwisseling die veroorzaakt wordt door koolhydraten. Catherine Zeta-Jones wist in ieder geval dankzij dit dieet haar zwangerschapsvetschortje kwijt te raken. 

Sharon Stone en Tori Spelling zweren bij het low-carb Sugar Busters dieet. Stoppen met suiker is hun wondermiddel. 

Maar er zijn ook een hoop celebrities die niet aan diëten doen. Gwyneth Paltrow houdt zich bijvoorbeeld strikt aan een organische leefwijze, waarbij vlees, eieren, zuivel en caffeïne op de zwarte lijst staan. “Het is moeilijk vol te houden” zegt ze zelf. “Maar het is het meer dan waard. Ik probeer zo organisch mogelijk te eten. Ik snoep niet, in snoep zit helemaal geen prana, energie. Ik eet niks waar toxische middelen inzit.” Ook Julia Roberts en Christina Aguilera gaan voor organisch, maar leven niet zo strikt. 

Alicia Silverstone en Drew Barrymore gaan voor veganistisch. Zee ten absoluut geen dierlijke producten, maar leven zich uit met bonen, linzen en pinda’s.

Verder zijn er ook nog een hoop celebrities die gewoon hun eigen middeltjes/manieren hebben om er slank en strak uit te zien. Als Beyoncé bijvoorbeeld even wat pondjes kwijt moet, drinkt ze twee weken lang alleen maar warm water met citroensap, maple siroop en cayenne peper (en eet hier verder niks bij). Anne Hathaway houdt ook wel van drankjes, alleen doet zij dit slechts gedurende 48 uur. Mel B (Scary Spice) drinkt ijskoud water bij elke maaltijd, zodat haar lichaam calorieën verbrandt om het op te warmen. Lily Allen zweert bij hypnose om haar lichaam gezond te houden. Cameron Diaz, slank van zichzelf, drinkt voor elke maaltijd groentebouillon en kauwt flink kauwgum om haar eetlust te onderdrukken. Jessica Alba doet het voor de helft: Ze eet slechts de helft van alles wat op haar bord ligt.