Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Detox met fruit

Detox met fruit

Detox met fruit

Doe jij al aan detox?

Een detox-kuur is helemaal hip en kan op verschillende manieren. Soms is het verstandig om je lichaam van binnenuit te reinigen en ontgiften. We wassen de buitenkant, dus waarom zouden we de binnenkant niet schoonmaken?

Waarom Detox?
Door chemische stoffen die in onze voeding zitten wordt ons lichaam vergiftigd. Ook in water en onze omgeving vinden we veel schadelijke stoffen. Je begrijpt natuurlijk wel dat deze stoffen niet goed zijn voor je lichaam. Daarom is het verstandig om je lichaam zo nu en dan te ontgiften of ontslakken. Het resultaat: je voelt je fitter, hebt meer energie, verliest gewicht en verbetert je spijsverteringssysteem!

Detoxen met fruit en groente
Ben jij enthousiast over een detox-dieet, maar vind je het net een beetje te heftig? Een detox-dieet houdt namelijk vaak in dat je geen vast voedsel eet en alleen sappen op basis van water, fruit en ahornsiroop binnenkrijgt. Natuurlijk kun je ook op een minder extreme manier detoxen!

Hoe doe je dat?
Ga veel bewegen, eet rauwe groenten en fruit en drink veel water en kruidenthee. Belangrijk is wel dat je vlees en andere dierlijke producten vermijdt. Je kunt er eventueel voor kiezen om supplementen als appelazijnzuur, knoflook en vitamine C te slikken.


Onbespoten fruit
Het is belangrijk dat je tijdens de detox-kuur alleen onbespoten groente en fruit eet. Kies voor de biologische variant. Eet ’s ochtends als ontbijt alleen fruit. Vooral citrusvruchten als citroen, limoen, mandarijn, grapefruit, en sinaasappel of een zure appel zijn goede vruchten om je lichaam mee te ontgiften. Eet daarna vooral groenten, rauwkost of groentesappen.

Variatie
Het is belangrijk dat je genoeg variatie in je dieet brengt, dan is het gemakkelijker vol te houden. Probeer ook kleine hoeveelheden te eten, verspreid over de hele dag. Verder luidt de boodschap bij een detox-dieet: drink water! Het drinken van ongeveer drie liter water is noodzakelijk.

Heb jij ervaring met een detox-dieet? Of ben je van plan om er mee te beginnen? Laat het ons weten!