Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Denk jezelf gezond

Denk jezelf gezond

Denk jezelf gezond

Denk terug aan de beste vakantie die je ooit had. Voelde je je heerlijk ontspannen en in balans?

Je hield van het land, van je reisgenoot, en de mensen die je op je reis tegenkwam. Wat je vooral voelde is dat je lekker in je vel zat. Vraag je jezelf wel eens af: voelde je je lichamelijk goed omdat je gelukkig was, of was je gelukkig omdat je je lichamelijk goed voelde? Het is een van de meeste fascinerende raadsels voor de moderne medische wetenschap en roept de vraag op: als stress je ziek maakt, kan positief denken je dan beter maken?

De psychoneurimmunologie beweert dat gedachten een direct effect hebben op het fysieke lichaam. Dit is een nieuwe benadering voor de westerse geneeskunde, maar voor de filosofie van holistische therapieën van ayurveda tot vele andere vormen van complementaire geneeskunst, gaat men er al eeuwen vanuit dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Van positief denken is het bekend dat het pijn kan verlichten en zelfs de effecten van drugs kan nabootsen.

Positief denken is een begin, maar positief handelen is de volgende stap naar gezondheid. Net als bij meditatie is het niet genoeg om erover te lezen, je moet het ook doen. Er zijn verschillende manieren om hieraan te werken.

1. Aandacht voor anderen: relaties aangaan met andere mensen is belangrijk om jezelf mentaal gezond te houden. Het is fijn om een ander blij te maken door iets voor de ander te doen, daar word je zelf ook blij van!
2. Zelfexpressie: creatief bezig zijn door bijvoorbeeld te schilderen, acteren, zingen, schrijven, helpt je om jezelf tot uitdrukking te brengen. Via deze vormen van zelfexpressie krijgen we toegang tot ons onbewuste. Datgene dat we nog niet bewust hebben en dus nog niet weten. Door het creatief bezig zijn krijgen we toegang tot ons onbewuste. Daardoor brengen we verborgen emoties, angsten en hoop tot uitdrukking.
3. Beweging: lichamelijke oefeningen en sport maar ook yoga, pilates, tai chi en dansen verbeteren vaak al heel snel je stemming. Dit doen ze sneller en beter, zonder bijwerkingen, dan medicijnen. Ze geven je energie. Ook al heb je er niet altijd zin in, het geeft je lichaam een endorfinestoot. Bovendien zie je er beter uit als je dit regelmatig doet.

Om je op weg te helpen heeft HealthProducts.nl een aantal tips voor je:

Dansen, de ultieme workout
Pilates, sterk en slank
Yoga voor beginners
T’ai chi, Ochtend & Avond

HealthProducts
Ella Taal is founder van www.healthproducts.nl.
Deze website biedt de bezoeker pure schoonheid-, gezondheid- en lifestyleproducten. Je vindt er allerlei informatie, het online magazine Leef Puur, een Gezondheidsplein en alle inns and outs over Yoga. Iedereen die op zoek is naar meer balans in haar/zijn leven kan op HealthProducts.nl terecht. Ook is het mogelijk om vragen te stellen en persoonlijk advies te krijgen.