Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > De week van de ovulatietesten

De week van de ovulatietesten

De week van de ovulatietesten

Ik wilde ’s middags nog even langs A gaan, maar dat kwam er niet meer van. Maar ik kan me zo voorstellen dat het gesprek ongeveer zo zou zijn gegaan:

‘Wil je wat drinken?’
‘Nee, dank je. Ik mag niks drinken.’
‘Eh… ik bedoel eigenlijk een kopje thee ofzo.’
‘Ha ha, je denkt toch niet dat ik dacht dat jij dacht dat ik om drie uur ’s middags aan de alcohol wilde gaan?’ (Ik ben Claire niet. En ook geen ‘Echte Gooise Meid’…)

Nou ja, flauw. Maar niks drinken dus. Geen alcohol, geen thee, geen koffie, zelfs geen water. Twee uur lang niet. En niet plassen ook. En dat al een paar dagen achter elkaar, op ongeveer hetzelfde tijdstip.
Je moet er wat voor over hebben om een positieve ovulatietest te treffen…

De eerste dagen kwam het herhaaldelijk voor dat ik al anderhalf uur geen druppel had gedronken en dat ik dan doodleuk naar het toilet ging –mijn hoofd er even niet bij- en bij het doortrekken besefte dat ik het kostbare goud per ongeluk had weggespoeld. Of omgekeerd; had ik net bijna twee uur niet geplast, dronk ik per ongeluk een paar flinke teugen water. Kon ik weer opnieuw beginnen. Weer twee uur lang niks drinken en niet plassen…

Vandaag heb ik al de hele middag en avond blozende wangen. Voel warmer aan. Een teken?

Update 19:30u:
Hebbes! Een positieve ovulatietest!

De komende 24 à 48 uur moeten we het doen. Hét ja.
Dan hebben we de meeste kans op een zwangerschap.
(Zul je altijd zien: is Pier net de hele avond weg…)

Maar goed, we hadden al een buffertje ingebouwd hoor. Alvast wat ‘voorgeklust’, streepjes of niet. Sommige zaadjes houden het namelijk best wat langer uit.

Zo, en dan nu eerst maar eens een… theetje.