Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > De verrassende reden waarom het altijd koud is in vliegtuigen

De verrassende reden waarom het altijd koud is in vliegtuigen

De verrassende reden waarom het altijd koud is in vliegtuigen

Naast het meenemen van een stapel tijdschriften en een flinke voorraad snacks, is een musthave voor het maken van een lange vliegreis een warme trui. Want het is altijd zó koud in vliegtuigen! Da’s helemaal niet fijn, maar toch is er een goede reden voor deze onaangename temperatuur. En die is verrassender dan je denkt!

Lees ook: Hier letten stewardessen op als je het vliegtuig in stapt

Het heeft niets te maken met de voorkeur van de reizigers of het feit dat de stewardessen het te warm zouden hebben. Er is een gegronde medische reden voor de lage temperaturen in vliegtuigen.

Uit onderzoek van American Society for Testing and Materials, dat gepubliceerd werd in Business Insider, blijkt dat mensen sneller flauwvallen in een vliegtuig dan wanneer ze met beide benen op de grond staan. Dit komt door Hypoxia, een medisch verschijnsel dat plaatsvindt als het menselijk lichaam weinig zuurstof binnenkrijgt. En dat is dus precies wat er gebeurt tijdens een vlucht.

Een andere trigger voor Hypoxia is een langere tijd in een warme ruimte verblijven. Om flauwvallen bij reizigers tegen te gaan, wordt de temperatuur in vliegtuigen daarom kouder dan gemiddeld gehouden. Niet heel aangenaam, maar dus zeker voor een goede reden.

Kortom: voortaan zorgen dat je die warme trui meeneemt in je handbagage, zodat je zeker weet dat je het niet koud zult hebben tijdens je reis!

Wil je niets meer missen van Flair deze zomer? Profiteer nu van onze speciale aanbieding: 10x Flair voor 10 euro!

Bron: Marie Claire