Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > De paden op…

De paden op…

De paden op…

Je hoeft alleen je ene voet voor de andere te zetten: een makkelijkere workout bestaat niet!

Een paar keer per week een halfuurtje wandelen is veel effectiever voor je vetverbranding dan je helemaal uit de naat sporten. En al kuierend verlaag je ook nog eens drastisch de kans op ouderdomsdiabetes en hart- en vaatziekten. Wat wil je nog meer?!

En dat is niet alles:

– Wandelen is lekker goedkoop: behalve lekker zittende schoenen heb je niets nodig.

– Haal die rokjes maar vast uit de kast: regelmatig wandelen zorgt voor goedgevormde, strakke benen en billen.

– Je ziet nog eens wat! Omdat je je een stuk langzamer voortbeweegt dan op de fiets of in de auto heb je meer tijd om eens goed om je heen te kijken en nieuwe ontdekkingen te doen.

– Je zou het niet verwachten, maar wandelen schijnt je coordinatie te verbeteren wat onhandige huis-, tuin- en keukenongelukjes helpt voortkomen.

– Net als met hardlopen, loop je ook bij wandelen letterljk je hoofd leeg. Dit helpt je om je de rest van de dag energieker en minder gestrest te voelen, en je staat meer open voor creatieve ideeën.

– En ten slotte: flaneren door winkelstraten is natuurlijk óók wandelen…

Vind je dat lopen allemaal wel leuk en aardig, maar ben je niet vooruit te branden als anderen je niet stimuleren? Kijk dan even in je agenda of je een gaatje hebt op 25 april. Dan staat de jaarlijkse Zilveren Kruis Achmea LadiesWalk weer voor de deur waarbij je kunt kiezen voor een 10 of 20 kilometer lange route.

De eerste is een stadswandeling die door de historische binnenstad van Leiden gaat (kun je tussendoor tenminste nog even koffie en gebak scoren) en de tweede route vraagt íets meer van je doorzettingsvermogen: deze verlaat de stad en gaat via Oegstgeest en de duinen richting Katwijk.

Onderweg zijn er verzorgingsposten en muziek, de Waag is het decor van een themamarkt en na afloop ontvang je een goodiebag vol magazines.

Meedoen? Op www.ladieswalk.nl vind je meer informatie.

Goed doel
Een deel van de opbrengst van de LadiesWalk komt ten goede aan het Diabetesfonds en een lokaal doel. In 2008 en 2009 werd de stichting Amazones ondersteund.