Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > De grootste mythes rond cellulite

De grootste mythes rond cellulite

De grootste mythes rond cellulite

(Giphy)

Heb jij d’r ook zo’n hekel aan, die vervelende, lelijke putjes en bobbels op je benen? Er worden allerlei oplossingen voor cellulite naar ons hoofd geslingerd, maar werken die wel? Zijn die tips en tricks overbodig of – erger nog – maken ze de cellulite alleen maar erger? 5 mythes op een rijtje.

1. Alleen vrouwen hebben last van cellulite
1494400
(Giphy)
Nope, ook mannen hebben last van cellulite. Het komt alleen minder vaak voor bij mannen dan bij vrouwen. Het zit nu eenmaal in onze genen.

2. Water drinken vermindert cellulite

Hier slaan we de plank volledig mis! Veel water drinken zorgt ervoor dat je huid er beter uitziet, maar het zal je cellulite niet helpen verdwijnen. Te veel water kan er zelfs voor zorgen dat de cellulite toeneemt.

3. Sporten voorkomt cellulite
1494394
(Giphy)
Sport vermindert wel de kans op cellulite, maar het sluit cellulite niet volledig uit. Sporten stimuleert de vetverbranding. Hoe minder vet, hoe minder groot de kans dat cellulite zich zal ophopen. Niet getreurd! Zelfs topsporters kunnen cellulite ontwikkelen.

4. Dan maar de harde maatregelen: liposuctie

Voordat je zo’n ingrijpende beslissing neemt, moet je er helemaal achter staan. Weet waar je aan begint en wat de gevolgen kunnen zijn. Als je last hebt van cellulite, is dit niet de oplossing. Het weghalen van de vetlaag onder de huid kan de cellulite zelfs nog erger maken.

5. Gezonder eten voorkomt cellulite
1494392
(Giphy)
Gezond eten is een must en heeft ongetwijfeld véél voordelen, maar het is geen oplossing voor je celluliteprobleem. Bij een lager vetpercentage is cellulite minder snel zichtbaar, maar er bestaan geen groenten, noch fruit, noch vis of vlees en ook geen kruiden die cellulite helpen voorkomen. Pas ook op voor zogenaamde anticellulitesupplementen. Het is nooit wetenschappelijk bewezen dat die effectief een positief resultaat opleveren.

Belangrijk weetje

Veel vrouwen hebben het over cellulitis, terwijl ze eigenlijk cellulite bedoelen. Met cellulite worden de door ons zo gehekelde knobbels en bobbels en putjes bedoeld. Cellulitis is een bacteriële infectie van het onderhuids bindweefsel.

Lees ook