Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > De gezonde groene matcha krijgt concurrentie

De gezonde groene matcha krijgt concurrentie

De gezonde groene matcha krijgt concurrentie

Van acaïbowls tot aan matcha: deze gezonde foodtrends werden het afgelopen jaar in één klap super populair. Vooral de groene poeder, oftewel matcha, werd echt een begrip. Maar het groene goedje heeft er nu heuse concurrentie bijgekregen.

Lees ook: Dít is de reden waarom iedereen zo gek is op matcha!

Het gezonde poedertje is bijna niet meer weg te denken uit de Amerikaanse koffiezaakjes en ook in ons land staat de matcha thee of latte steeds vaker op de menukaart. Toch heeft het goedje dat voor een enorme energieboost zou zorgen nu last van concurrentie. De groene kleur wordt namelijk steeds vaker ingeruild voor de blauwe matcha. En die ziet er stiekem een stuk gezelliger uit.

Gezondheidsvoordelen

Waar de groene matcha gemaakt wordt van verpulverde matchabladeren, is de blauwe variant gemaakt van gedroogde kittelbloemen. Maar hoewel het door de mooie blauwe kleur voor het oog misschien aantrekkelijker is om de blauwe matcha te bestellen, kun je qua gezondheidsvoordelen alsnog beter voor de groene variant gaan.

Energieboost

De matcha zoals wij die kennen zit namelijk vol met antioxidanten, mineralen en vitaminen. Bij het blauwe goedje is dit allemaal een stuk minder en bevat het bovenal geen cafeïne, waardoor die welbekende energieboost helaas niet tevoorschijn zal komen. Voor een echte healthy lifestyle blijf je dus gewoon trouw aan de oude vertrouwde matcha. Al mag een uitstapje op zijn tijd natuurlijk best.

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome

Bron: HLN.be Beeld: iStock, Instagram