Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > De 5 regels voor een zuivere huid

De 5 regels voor een zuivere huid

De 5 regels voor een zuivere huid

Heb jij een onzuivere huid met puistjes? Veel last van een glimmende huid, wijde porieën en mee-eters? Hier lees je dé vijf regels voor een egale, zuivere huid.

1. Reinig juist
Je huid schoonmaken is essentieel, twee keer per dag. Dat wist je al. Maar hóé je reinigt is ook belangrijk. Gebruik geen uitdrogende sterk schuimende producten, ze zullen je huid alleen maar stimuleren om méér talg te produceren. Gebruik een milde, neutrale cleanser. Wij zijn fan van micellair water: op een watje doen en over je gezicht halen. Zonder een restje product achter te laten, dus je kunt er geen puistjes van krijgen.
Hier lees je de ideale watertemperatuur voor het wassen van je gezicht.

2. Smeer genoeg
Het is een misvatting dat hoe meer je op je huid smeert, hoe meer puistjes je krijgt. Je moet natuurlijk niet de eerste de beste supervoedende crème gebruiken, maar een hydraterend serum en hydraterende dagcrème mogen gerust allebei. Zelfs een primer, foundation én poeder daarna zullen je geen puistjes geven als je maar geen-comedogene producten gebruikt. De primer van Erborian (Pink Perfect, bij Ici Paris XL) en foundation van Clinique (Anti Blemish Solutions foundation) vinden wij heel goed.
10 mythes over puistjes

3. Pulk niet, smeer gewoon hiermee
Tuurlijk weet je het wel: aan puistjes mag je niet prutsen. Probeer het gewoon eens: laat een puistje met rust, stip enkel aan met TriAcnéal (Avène) en je zult zien dat je puistje gewoon slinkt, zonder eerst rood en ruw te worden. Niemand is heilig: een wit of zwart puntje kunnen wij ook niet ongemoeid laten. Neem een tissue tussen je vingertoppen en duw zo, in plaats van met je nagels, zo beschadig je je huid niet.

4. Let op voor verborgen puistjes-veroorzakers
* Verwissel elke week je kussensloop, om besmetting te voorkomen.
* Breng eerst je haar in model, reinig dan pas je gezicht. Zo komen er geen haarproducten op je gezicht; deze kunnen ook puistjes veroorzaken. Vermijd ook zo veel mogelijk product in je pony als je puistjes hebt.
* Sommige medicatie geeft je meer puistjes
* Alcohol, zout, koolhydraten, zuivel en suiker kunnen acne verergeren. Deze voedingsstoffen vermijd je dus liever als je geen puistjes wilt.

5. Vermijd zon. En stress
Hoewel het lijkt dat de zon in eerste instantie je puistjes doet verdwijnen, treedt er bijna altijd een rebound-effect op. Dit heet Mallorca-acne: je huid gaat na een periode van zon meer talg (dus meer puistjes) aanmaken als tegenaanval tegen de zon. Ook stress beïnvloedt je hormonenlevels, en daardoor ook je huid. Relax!
Deze vrouwen met acne kregen een indrukwekkende transformatie.