Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Hoofdredacteur Marije: “Om 3 uur aan een pak speculaas beginnen omdat ik honger heb, het gebeurt”

Hoofdredacteur Marije: “Om 3 uur aan een pak speculaas beginnen omdat ik honger heb, het gebeurt”

Hoofdredacteur Marije: “Om 3 uur aan een pak speculaas beginnen omdat ik honger heb, het gebeurt”

Tijdens de Fit & Gezond Flair Challenge deelt hoofdredacteur Marije Veerman – die zich ook vol overgave in deze uitdaging heeft gestort  – hoe het haar deze vier weken vergaat. 

“Jarenlang wuifde ik het weg. En als iedereen zegt dat suiker echt niet meer kan, gooi ik onder het mom van ‘dat zullen we nog weleens zien’ een schep extra in mijn thee.  Ik was dan ook best een vreselijke puber, mocht je je dat afvragen, maar dat terzijde. De hysterie werkt blijkbaar wel, want om mij heen hebben de afgelopen jaren al zo veel mensen hun voedingspatroon omgegooid dat het niet meer bij te houden is.

Ik:  “Wil je een latte?”  Vriendin:  “Heb je amandelmelk?”  Ik:  “Nee.”   Vriendin:  “Dan hoef ik niet.” Om vervolgens
– als ik die van mij drink – honderduit te vertellen over wat het stoppen met zuivel haar allemaal heeft opgeleverd.

Uitstelgedrag

Toegegeven: het zou bij mij allemaal heus een stuk gezonder kunnen. Ik kan ’s ochtends een kom vol chocoladecruesli naar binnen werken, ’s middags vergeten te lunchen en dan om 3 uur aan een pak speculaas beginnen omdat ik honger heb. Voor de vorm neem ik dan om 4 uur een appel. Totdat ik ergens hoorde dat een appel óók vol met suiker zit, toen liet ik die ook maar achterwege.

Om even een volledig beeld te schetsen: ik neem mij elke zondag voor om op maandag echt te beginnen met gezonder eten en sporten, om dan op maandag te denken: ik stel het
nog even een weekje uit. Want vandaag ben ik moe, ongesteld of het is gewoon een algehele rotdag. Vul maar in, want dan ben ik wél graag lief voor mezelf.

Fit & Gezond Flair Challenge

En toen las ik de eerste opdracht van Mieke Kosters voor de Flair Fit & Gezond challenge in Flair 3. Met daarin de vraag: wat wil je bereiken? En waarom vind jij dat belangrijk? Dat raakte mij dus. Omdat het de boel ineens enorm versimpelde. Niet vanwege alle voedingshypes, hip gedoe of opgelegde ideeën. Nee, ik wil gewoon gezonder leven om niet ziek te worden. Nu niet, en in de toekomst ook niet.

Ik wil mijn kinderen zien opgroeien. Oud worden met Franklin. En omdat je daar sowieso niet alle zeggenschap in hebt en dat idee mij van tijd tot tijd enorm kan beklemmen, wil ik in ieder geval datgene wat ik kan doen, ook echt doen.

Dus meldde ik me aan bij de Flair Fit & Gezond challenge, waar inmiddels al 7.440 vrouwen mij voorgingen om de strijd aan te gaan met foute eetgewoonten. Volgende week lees je verder hoe het mij vergaat!”

Meer hierover lezen? Doe samen met duizend andere vrouwen mee met de Fit & Gezond Flair Challenge. Wij helpen je weer fitter en happier te voelen in je lijf! Check hier alle opdrachten en tips van de challenge.