Je bent hier: Home > Health > Dag suiker, hallo kaneel of cacao!

Dag suiker, hallo kaneel of cacao!

Health
Dag suiker, hallo kaneel of cacao!

’s Avonds hebben we vaak trek in iets lekkers. Wil je voor een healthy optie gaan, haal dan geen gevulde mergpijpjes en bastognekoeken in huis en geef de overgebleven kerstkransjes aan iemand cadeau. Vanaf nu op het programma: gezonde zoetigheid. 

Heb je zin in zoet? Strooi liever met kaneel in plaats van met suiker of zoetjes. Of neem een blokje pure chocolade met 77% cacao of meer. Van beide gaat je metabolisme een versnelling hoger, en dat betekent meer verbrande calorieën.

Gezonde chocoladepasta

Foodie Rens Kroes deelt in haar kookboek Powerfood een recept voor gezonde chocoladepasta. ‘Als je je chocoladepasta zelf maakt, zonder suiker, kun je zondigen zonder schuldgevoel. Deze variant is zelfs goed voor je lijf!’

Verwarm de oven voor op 180ºC. Rooster de hazelnoten 8 à 10 minuten in de oven. Pel de hazelnoten door ze op een keukendoek te leggen en de velletjes eraf te wrijven. Mix de nootjes 7 minuten in de keukenmachine, tot een gladde boter ontstaat. Voeg vervolgens het cacaopoeder, de kokosolie, hazelnootolie, agavesiroop en het vanille-extract toe en mix alles tot een glad geheel. Als het wat te droog is, kun je nog wat olie toevoegen. Bewaar de pasta in een glazen pot op kamertemperatuur. Heerlijk voor op speltbrood of een rijstwafel.

Bron: Powerfood

Shoppen is altijd een goed idee